Star Wars VIII: Představení filmu na Star Wars Celebration

Star Wars VIII: Představení filmu na Star Wars Celebration | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Velká oslava Star Wars letos skončila výhledem do budoucnosti. Režisér a producentka Epizody VIII mluvili o inspiraci, některých postavách nebo začátku filmu.

Star Wars Celebration se skutečně zaměřila především na oslavu Hvězdných válek. Většina panelů se ohlížela za již existujícími elementy masivního světa, kterému dal vzniknout v 70. letech minulého století George Lucas. Fanoušek je ale tvor zvědavý, a tak online nejvíc pozornosti sklízely zprávy z panelů, které poodhalují, co sága přinese dál. V pátek nasadila laťku poměrně vysoko prezentace k Rogue One: Star Wars Story. Na pódiu se sešla většina obsazení a krom diskutování o filmu bylo promítáno tříminutové behind-the-scenes video, ale premiéru si odbyl také druhý teaser. V sobotu nejvíc zaujal asi panel k seriálu Star Wars: Rebels, během kterého vyl zveřejněn tříminutový trailer na třetí řadu, jenž odhalil, že se v příští sezoně objeví admirál Thrawn – populární postava ze starého rozšířeného univerza Star Wars, která tímto krokem tedy oficiálně začíná existovat také v aktuálně platném (kanonickém) světě Hvězdných válek.

Nedělní panel k Epizodě VIII a spin-offu s Hanem Solem tedy měl nastavenou laťku docela vysoko a bohužel se mu ji přelézt nepodařilo. Nedočkali jsme se žádné skutečné novinky, filmaři pouze oficiálně potvrzovaly již známé skutečnosti nebo trousili drobné střípky. Panel také jako jeden z mála z nějakého důvodu nebyl vysílán online, i když se během něj divákům v sále nepředvedlo naprosto vůbec nic exkluzivního, co by mělo internetovému publiku zůstat prozatím skryto.

Šéfka LucasFilmu Kathleen Kennedy nejprve hovořila o tom, proč byl jako režisér Star Wars: Episody VIII zvolen právě Rian Johnson. K prémiovému úkolu mu dopomohly jeho snímky Bratři Bloomovi a Looper, ve kterých Johnson podle Kennedy předvádí kamerovou zručnost srovnatelnou se Stephenem Spielbergem. Johnson nejrpve strávil šest týdnů v San Franciscu, v centrále LucasFilmu, kde společně s lidmi ze Star Wars Story Group (která dohlíží na to, aby byl svět Star Wars napříč všemi filmy i dalšími médii konzistentní a vše na sebe přirozeně navazovalo a určuje další směřování celého univerza) vypracoval hrubou zápletku. Hodně jim při tom pomáhaly čerstvě pořízené scény ze Star Wars: Síla se probouzí, které se v té době zrovna točily.

Aby štáb nasál atmosféru, jakou chtěl režisér filmu vtisknout, pouštěl jim staré klasiky jako Přímo nad hlavou, Three Outlaw Samurai, Neodeslaný dopis, Sahara, Gunga Din nebo Most přes řeku Kwai – převážně tedy filmy válečné, občas samurajské nebo dobrodružné, ve kterých hrdinové zápasí s přírodou nebo temnou lidskou přirozeností. Z výše jmenovaných prý snímek nakonec bude nejvíc připomínat Přímo nad hlavou. Můžeme z toho tedy odtušit, že osmá Episoda bude oproti té sedmé pochmurnější, pro hrdiny ještě drásavější a zasazená doprostřed válečného konfliktu?

Podle Johnsona byla sedmička dobrodružná jízda a osmička se naproti tomu daleko víc zaměří na jednotlivé postavy. Rian se domnívá, že je jeho povinností co nejrychleji překonat nostalgii a dát divákům takový příběh, který bude působit veskrze aktuálně. Postavy se vydají novým směrem. Pokud jde o jednotlivé postavy, žertem bylo potvrzeno, že Finn (John Boyega) nestráví celý film v kómatu, ve kterém byl na konci Síla se probouzí. O něco více prostoru by tentokrát měla mít Billie Lourd, dcera Carrie Fisher (generálka Leia), která v posledním filmu měla vedlejší roličku jedné z důstojnic v hlavní kontrolní místnosti na základně Rezistence. Jako poslední byla specificky zmíněna Kelly Marie Tran, o které zatím víme jen to, že si zahrála jednu z nových hlavních postav a má blíže nespecifikované množství scén společných s Johnem Boyegou. O té režisér prohlásil, že je opravdu výjimečná a nemůže se dočkat, až ji fanoušci uvidí na plátně.

Johnson také potvrdil, že Episoda VIII skutečně poruší tradici a nezačne s časovým odstupem od předchozího filmu. První scéna osmičky okamžitě naváže na poslední záběr sedmičky. Rian také prohlásil, že pro Episodu VIII vyrostla řada naprosto famózních kulis. Vedle toho pak zaujme prohlášení Johna Boyegy, podle kterého Johnson natočil „nezávislý film v rámci velké ságy hollywoodského studia“. Ale samozřejmě uvidíme, jestli jsou to jen takové naleštěné propagační řečičky, nebo skutečně ve velkorozpočtovém spektáklu pocítíme alespoň závan nezávislého uvažování.

Po Johnsonovi na pódium přišli také režiséři Hana Sola, ke kterým se ještě vrátíme. Na závěr trailer na Star Wars: Rebels III a několik fotek z natáčení Episody VIII. Na titulní fotce je Gareth Edwards, režisér Rogue One: Star Wars Story, který měl v Episodě VIII maličké cameo. A na modravé fotce naopak Rian Johnson, který si střihl na oplátku cameo v Rogue One, jako operátor Hvězdy smrti.

Star Wars: Poslední z Jediů

15.12.2017 | USA, Velká Británie, Mexiko, Irsko
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 10

Star Wars VIII: Představení filmu na Star Wars Celebration | Fandíme filmu Star Wars VIII: Představení filmu na Star Wars Celebration | Fandíme filmu Star Wars VIII: Představení filmu na Star Wars Celebration | Fandíme filmu Star Wars VIII: Představení filmu na Star Wars Celebration | Fandíme filmu Star Wars VIII: Představení filmu na Star Wars Celebration | Fandíme filmu Star Wars VIII: Představení filmu na Star Wars Celebration | Fandíme filmu Star Wars VIII: Představení filmu na Star Wars Celebration | Fandíme filmu Star Wars VIII: Představení filmu na Star Wars Celebration | Fandíme filmu Star Wars VIII: Představení filmu na Star Wars Celebration | Fandíme filmu Star Wars VIII: Představení filmu na Star Wars Celebration | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest