Temná věž: Idris Elba na prvních fotkách

Temná věž: Idris Elba na prvních fotkách | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Je tu první ochutnávka toho, jak bude na filmovém plátně vypadat románová legenda. Zároveň se rozrůstá filmové obsazení.

Už několik týdnů se v Kapském městě točí Temná věž, adaptace populární knižní ságy od Stephena Kinga. Díky tomu se také online objevily první fotky Idrise Elby v kostýmu pistolníka Rolanda, hlavního hrdiny celé série. Fotky si můžete prohlédnout dole v galerii a Elba na nich vypadá...zkrátka a dobře jako pistolník.

Postupně se rozrůstá také obsazení filmu. Už dříve jsme se dozvěděli o tom, že Muže v černém ztvární Matthew McConaughey, že Tom Taylor si zahraje Jakea a Abbey Lee Tiranu. Více se o těchto postavách dozvíte ve starším článku. Přidaly se ale také další.

Fran Kranz (Dollhouse, Chata v horách) hraje Pimliho, pravou ruku Muže v černém. V knihách byla postava záporná, ale nebyla tak úzce spjata s Mužem v černém a největší moment měla teprve v sedmé knize. Michael Barbieri (Little Men) byl obsazen jako Timmy, Jakeův kamarád. Jackie Earle Haley byl obsazený jako Richard Sayer, děsivá bytost a vůdce upírů, který se v knihách objevuje až v páté části. Dále byla obsazena Katheryn Winnick (Vikingové), která si zahraje nejspíš úplně nově vymyšlenou postavu.

Jak sami vidíte, filmová série se nebude držet knižní předlohy doslovně a spoustu věcí si pro své potřeby upraví. Sice si vezme nějaké elementy první knihy, ale do značné míry půjde o adaptaci knihy třetí, aby děj nezačal v minulosti, ale uprostřed dění. Děj by také měl být z minulého století přesunutý do současnosti. Pořád není zcela zřejmé, kolik filmů nakonec chce studio z knižní série připravit a stále není vyloučeno, že celovečerní snímky doplní televizní seriály. Přiložené video je fanouškovskou poctou knižní sáze a obsahuje potenciální spoilery:

Dnes už osmidílná série (1982 – 2012) se žánrově pohybuje na rozhraní fantasy, sci-fi, hororu a westernu a odehrává se ve světě, který připomíná divoký západ, ale funguje v něm de facto feudální společnost, objevují se prvky magie, ale také technologické relikty z vyspělé, leč dávno zapomenuté civilizace. Hlavním hrdinou je pistolník Roland Deschain, poslední z artušovského rytířského řádu, který se snaží najít bájnou Temnou věž, která je podle legendy spojnicí všech existujících světů.

Věž může zachránit Rolandův rozpadající se svět, ale zároveň se jí snaží dosáhnout také „muž v černém“, ďábel mnoha jmen a tváří, nestárnoucí černokněžník, který chce skrze věž vládnout zdánlivě nekonečným světům. Rolandovy skutečné pohnutky a motivy při tom všem zůstávají zahaleny tajemstvím. Aby dokázal splnit svůj úkol, musí z našeho světa do toho svého přivést mladého feťáka Eddieho, beznohou Susannah a jedenactiletého chlapce Jakea, kteří mu s jeho misí pomohou.

Film režíruje Nikolaj Arcel, scénář napsali společně s Arcelem Akiva Goldsman, Jeff Pinkner a Anders Thomas Jensen. Produkují mimo jiných Ron Howard a Stephen King. Datum premiéry je stanoveno na 17.2. 2017.

Zdroj fotek: Daily Mail

Temná věž

04.08.2017 | USA, Jihoafrická republika
Akční, Sci-Fi, Fantasy, Horor, Western
Info o filmu

Galerie: 6

Temná věž: Idris Elba na prvních fotkách | Fandíme filmu Temná věž: Idris Elba na prvních fotkách | Fandíme filmu Temná věž: Idris Elba na prvních fotkách | Fandíme filmu Temná věž: Idris Elba na prvních fotkách | Fandíme filmu Temná věž: Idris Elba na prvních fotkách | Fandíme filmu Temná věž: Idris Elba na prvních fotkách | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest