Box Office: Želvy a X-Meni nikoho nezajímají

Box Office: Želvy a X-Meni nikoho nezajímají | Fandíme filmu
Letní sezóna je v plném proudu, ale zatím to vypadá, že studia vypouštějí filmy lednového kalibru.

Jedničkou víkendu jsou Želvy Ninja 2, pokračování dva roky starého, no ne úplně hitu, ale film si na sebe vydělal, když začínal s 65,5 miliony. Co dvojka? Poučila se z minulých přešlapů? Docela ano. Nasadila nové trumfy? Taky ano. Je méně ubíjející a zábavnější? Ale jo. Premiéra je tak určitě taky ještě lepší? Ani náhodou.

Film startuje s 35 miliony, což je opravdu hodně mimo toleranci. Zřejmě je vám jasné proč. S jedničkou jsme dostali po 21 letech hraný film s želváky a hype byl ve srovnání s finální kvalitou produktu prostě silnější. O to víc potom diváci odcházeli zklamaní a na sérii zanevřeli. Dvojka je lepší, ale šanci dostala jen od pár věrných fandů. Film má šanci prolomit 100 milionů z Ameriky, ale pořád jsme u tržby, která neodklepává automaticky třetí díl. A je vlastně nutné ze všeho dělat série? Mezinárodně zatím přiteklo dalších 34 milionů.

Velkou trefu si připočítají Warneři, kteří za pomoci Emilie Clarke a z větší části ženského produkční týmu okolo režisérky They Sharrock přináší romantické drama Než jsem tě poznala. Matka draků se tam tentokrát stará o mladého invalidu, který zanevřel na život, což u některých sdružení handicapovaných vyvolalo vlnu nevole. Bohužel už s tím nic neudělají, protože od únorové adaptace dalšího z románů Nicholase Sparkse tu nebyla žádná pořádná romantika, a tak se davy hrnuly. Při rozpočtu 20 milionů se v kinech urodilo 18 milionů dolarů. A protože v dohledné době zase nic podobného nebude, tak čekejte, že se bude Emilia hrdě nést k pěkným číslům. Mezinárodně film prozatím utržil milionů necelých 8.

Tyhle dvě novinky, ať jsou jakékoliv, pořád neměly tak výtečné ohlasy jako falešný dokument Popstar: Never Stop Never Stopping, ve kterém si trojice The Lonely Island dělá legraci z popíkových hvězd hudební scény. Kritici film přirovnávají dokonce k legendárním Spinal Tap a je plný roliček všelijakých celebrit. Jasná komediální volba léta? Nikoli. Film odstartoval s 4,6 miliony, což je při rozpočtu 20 mega absolutní katastrofa, která nebude v kinech ani měsíc. The Lonely Island se všeobecně daří spíš na internetu a v půjčovnách, než v kinech. Oba režiséři mají na svědomí totiž takové propadáky jako Sousedská hlídka nebo Super Mac, na internetu ale jeden zpívá o velikosti svého přirození, zatímco druhý hraje Hitlera v Kung Fury. Škoda, že ten film nekoupil Netflix nebo Amazon, bezpochyby bychom o něm hovořili jinak.

X-Meni: Apokalypsa samozřejmě x-menovsky padají o dvě třetiny a končí druhý víkend s 22 miliony. To je druhá nejhorší tržba série v druhém týdnu hned za Wolverinem. V Americe jsme na 116 milionech. Ve světě je to o něco růžovější. Tam už bylo utrženo 286 milionů a souhrnných 402 milionů už nevypadá úplně zle. Během druhého víkendu nedokázala nahnat nuzný debut ani Alenka v říši divů: Za zrcadlem. Tam se spadlo až na 10,6 milionů a v Americe jsme tak na 51 milionech. Celosvětově se pohádka zatím zastavila na 176 milionech, což je o šest víc než je udaný rozpočet. Svět možná ten pád dokáže ztlumit, ale v Americe je to pro Disneyho první opravdový přešlap v žánru hraných pohádek. 

Angry Birds jsou jinak celosvětově na 283 milionech a druhé místo mezi nejlepšími herními adaptacemi je nemine. Dokážou ale zdolat 336 milionů Prince z Persie? Captain America: Občanská válka jde přes 1,13 miliardy a na miliardu konečně dosáhla i Zootropolis

Příští týden nás čeká Warcraft (zatím 70 milionů z dosavadních mezinárodních trhů), Podfukáři 2 a V zajetí démonů 2, ve kterém se James Wan konečně vyhrabal z miliard dolarů, kterými ho zasypali Rychlí a zběsilí 7.

Zdroj: Forbes

Želvy Ninja 2

03.06.2016 | USA, Hong Kong, Čína
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest