Box Office: Správní chlapi a Naštvaní ptáci

Box Office: Správní chlapi a Naštvaní ptáci | Fandíme filmu
A do toho sousedské rozepře a Občanská válka. V amerických kinech jde v těchto dnech opravdu do tuhého. AKTUALIZOVÁNO o mezinárodní tržby X-Menů.

AKTUALIZACE: Zatímco v USA se dočkali umírněného víkendu, mezinárodně panovali velkofilmoví X-Meni: Apokalypsa. Ti otevřeli na 75 trzích a utržili 103 milionů dolarů, hodně podobnou částku, jakou na těch samých trzích před lety během úvodních dnů utržili X-Men: Budoucí minulost. Ta nakonec mezinárodně utržila 514 milionů, tak uvidíme, kam až se vyšplhá Apokalypsa. Film zatím neměl premiéru V Koreji, Číně a Japonsku, takže zajímavé příspěvky do kasičky ještě budou. V USA otevírá film příští víkend a zatím se především spekuluje o tom, jak premiéru ovlivní ne úplně nadšené recenze amerických kritiků.

Původní člának 22.5.: Jedničkou víkendu jsou Angry Birds ve filmu. Adaptace populární hry pro mobily nepochybně prolamuje smůlu videoherních filmů, když startuje s 39 miliony dolary. Pro Sony, kteří se ke značce dostali, jde o třetí nejlepší animovaný debut za oběma Hotely Transylvánie. Právě nějaké známější dabérské jméno jako Adam Sandler by filmu určitě pomohlo, ale už teď jsme celosvětově na 150 milionech, a to při rozpočtu 73 mega. Napravuje se i tragický start videoherního roku, který způsobili Ratchet s Clankem. Angry Birds se dokonce usazují hned za Tomb Raiderem a jeho 47 miliony z roku 2001 a odnášejí si tak doposud druhý největší otevírák mezi videoherními adaptacemi. Škoda, že je ten film tak průměrný a zapomenutelný. 

Velice důstojné pokračování komediálního hitu Sousedi se naopak moc nevytáhlo. Sousedi 2 začínají s 21,5 miliony při rozpočtu 35 mega. V porovnání s 50milionovým debutem jedničky hodně velké zklamání. Chyba bude možná na straně marketingu, který ukazoval, že jde vlastně o to samé, akorát s oprsklou Chloë Grace Moretz. Ten film je rozhodně víc a rozhodně ne to samé, ale už se stalo. Propadák to nebude, celosvětově jsme na 52 milionech, ale jak je vidno, třetí díl už si série nevymodlí. 

V hodně težké situaci je film Správní chlapi. Jde o studiovou buddy cop komedii od mistra tohoto žánru Shanea Blacka. Po kratší herecké přestávce se v něm vrací Ryan Gosling, a to po boku Russella Crowea. Warneři ten film propagovali jako diví a recenze jsou nadšené. Všichni si přáli, aby se ukázalo, že diváci rádi zajdou během léta nejenom na velké blockbustery, ale i na takhle kvalitní komedie. Nezajdou. Film startuje s 11 miliony. Při rozpočtu 50 milionů bude potřeba velká výdrž ve Státech a velká poptávka v zahraničí, aby se film trochu zaplatil. Dalo by se namítnout, že je to film spíše na podzim. Nikdo by si ale potom neměl stěžovat, že se v létě nedá jít na nic jiného než na novou marvelovku a X-Meny.

Zbylým filmům dominuje právě marvelovka Captain America. Občanská válka s 33 miliony dolary. Film se lehce zakolísal při startu Angry Birds, kteří ukousli pár mladých diváků, jinak se ale film řítí v USA k 350 milionům a překonává při tom Batmana v Supermana (328 mega) i Zootropolis (334 mega). Celosvětově jsme na 1,053 miliardy a před Temným rytířem nebo prvním Hobitem. Batmana v Supermana by měla hned zkraje týdne překonat i Kniha džunglí, která je aktuálně na 327 milionech z Ameriky a 857 milionech celosvětově. 

Novinky pro starší diváky nepochybně zkazily plány Hře peněz s Georgem Clooneym. Film spadl o půlku a končí se 7 miliony. V Americe jsme na 27 mega a na žádnou velkou výdrž to nevypadá. O tom filmu se ale vůbec nemluví, takže se není čemu divit. A o stejnou polovinu diváků přišel i horor The Darkness, což je na tenhle žánr docela fajn výkon. Má tak další 2 miliony a v Americe je při rozpočtu čtyř milionů na 8,5 mega. Možná bude koketovat s konečnou patnáctkou z Ameriky.

Příští týden X-Men: Apokalypsa a Alenka v říši divů: Za zrcadlem.

Zdroje: Deadline, Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest