Box Office: Občanská válka má další oběti

Box Office: Občanská válka má další oběti | Fandíme filmu
Slušné peníze se ale nevydělávají jen u Marvelu. Limitované nasazení má totiž první velký hit tohoto roku.

Jedničkou víkendu je Captain America: Občanská válka. Film ztratil 59 % diváků a končí druhý víkend se 72,6 miliony dolary. Výkonnostně se ukázkově usazuje mezi poslední marvelovky, protože sláva prvních Avengers s přesně polovičním úbytkem diváků v druhém týdnu se neopakuje. Máme tu osmý nejlepší druhý víkend a sedmou nejlepší desetidenní tržbu, která aktuálně je 295,8 milionů. To jsou čísla přesně mezi lepšími Avengers 2 a horším Iron Manem 3. Nové posily jako Spider-Man nebo Black Panther příliš velkou sílu do série nepřidaly, na druhou stranu film zdatně v tržbách přechází z pátku na sobotu a ukazuje, že by si měl v následujících týdnech obstojně poradit s konkurencí, a to především s filmy cílenými na mladší diváky. Ze zbytku světa tu máme 645 milionů, z toho 151 z Číny, což dělá 941 milionů celosvětově.

Jedinou větší novinkou víkendu je Hra peněz, ve které je George Clooney coby televizní moderátor držen nějakých 95 minut jako rukojmí. Další z ukázkových příkladů pečlivě připravených filmů. Mimo akčních fláků jako Gravitace lze totiž Clooneyho vidět spíše v nízkorozpočtových dramatech zacílených na postarší cílovku. Filmy startují povětšinou s 10 - 14 miliony a poté se nenápadně plazí kiny k velkým penězům. Hra peněz startuje s rovnými 15 miliony, na druhou stranu ale nemá úplně přívětivé recenze, které trochu viní režisérku Jodie Foster. Na květen tu ale jiné drama nebude, a tak bychom se neměli divit, až bude film opouštět kina třeba s takovými 50 miliony.

Druhou novinkou je horor The Darkness s Kevinem Baconem. Stojí za ní hororový produkční dům Blumhouse a sdružený distributor BH Tilt. U Blumhousů nezačali experimentovat jenom s rozpočtem, ale pokouší se teď pečlivě tipovat kina, kam filmy nasadí, aby nemuseli utrácet příliš mnoho za dodatečný marketing. Všechno by tedy mělo stát jenom 4 miliony a premiéra za 5,2 milionů neurazí. A to přesto že film nepotkala ani jediná pozitivní recenze a na Rotten Tomatoes si tak drží hezkých 0 %.  

Co zbytek? Kniha džunglí překročila v Americe 311 milionů a ve světě 828 milionů. Svátek matek se samozřejmě nepřekvapivě zhroutil a končí víkend se 3 miliony. Zatímco minulý týden diváků přibylo, v posledních dnech uteklo až 70 % diváků. Film je na 28 milionech v Americe. To, že se nechytl Lovec: Zimní válka, už také víme. V Americe má 44 milionů, celosvětově pak 154 mega. Více to asi zamrzí u slušné komedie Keyho a Peela o koťátku Keanu. Dvojice se musí spokojit jen s celkovými 18,6 miliony. Podobných 500 000 dolarů utržili jak Ratchet a Clank, tak Batman v Superman. Problém je samozřejmě v tom, že druhý jmenovaný už pomalu končí svoji jízdu kiny a bude odcházet z Ameriky s 328 miliony. Ratchet a Clank jsou v kinech třetí týden a pochybuji, že tam příští neděli v tuhle dobu budou. Konec hry. Skóre: 8 milionů z Ameriky.

Velké věci se ale děly v limitovaném nasazení, kde ve čtyřech kinech běžela romantická satira Humr. S Colinem Farrelem v dystopické společnosti už zkušenosti nějaký pátek máme a o kvalitách filmu se zřejmě doslechli i v zámoří a film tam utržil největší limitovanou tržbu tohoto roku: 188 000 dolarů. Z minulosti už ale známe případy, kdy film v širokém nasazení nakonec velké tržby nepředvedl. Humr má naštěstí už nějakých 6 milionů z mezinárodních vod a možná ještě všechny překvapí.

Příští týden nás čekají dvě výtečné komedie Sousedi 2 (mezinárodně už 19,7 milionů) a Správní chlapi. K tomu ještě o trochu horší animák s Angry Birds. Budou z toho noví Mimoňové, nebo tragédie Ratcheto-Clankovských rozměrů?

Zdroj: Forbes

Humr

16.10.2016 | Velká Británie, Francie, Irsko, Nizozemsko, Řecko
Komedie, Drama, Romantický
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest