Batman: The Killing Joke: Animovaný Batman není pro děti

Batman: The Killing Joke: Animovaný Batman není pro děti | Fandíme filmu
Chcete Batmana pro dospělé? Paradoxně musíte sáhnout mezi animované filmy. Koukněte na trailer, seznamte se.

Zatímco nad hraným Batmanem se vedou diskuse o tom, jestli by měl nebo neměl být přístupný dětem, chystá se vedle něj v tichosti animovaný Batman, který je mládeži nepřístupný. Batmanovy animáky patří k těm vůbec nejpopulárnějším, a to jak v seriálové, tak ve filmové podobě. Teď se chystá filmová animovaná adaptace komiksu Batman: The Killing Joke.

Killing Joke patří mezi vůbec nejpopulárnější Batmanovy příběhy, často je označován za ultimátní komiks o Jokerovi a jeho autorem je legendární Alan Moore (Watchmen, V jak Vendeta, Swamp Thing). Útlý sešit pojednává o tom, jak Batman pronásleduje uprchlého Jokera, který zaútočí na rodinu komisaře Gordona, aby všem okolo ukázal, jak tenká je hranice mezi zdravou myslí a šílenstvím, mezi hrdinou a padouchem, mezi komedií a tragédií.

Film připravuje producent Bruce W. Timm, který je zodpovědnou osobou za celou řadu animáků nakladatelství DC, včetně klasické Batman: The Animated Series z 90. let minulého století. Režíruje Sam Liu, zodpovědný například za animáky o Justice League z posledních let. V hlavních rolích se vrací klasické obsazení, které se o jednotlivé postavy stará už hezkou řádku let. Batmana tak znovu namluvil Kevin Conroy, Jokera Mark Hamill a Barbaru Gordon Tara Strong. Pouze komisař Gordon musel být přeobsazený, protože Bob Hastings v roce 2014 zemřel. Nově komisaře namluvil Ray Wise (Twin Peaks, Agent Carter).

Film skutečně nevyjde v žádné upravené podobě pro mladší diváky a od počátku byl koncipován tak, aby věrně zachytil všechna dospělá témata z komiksu. Určitých úprav se ale dočká postava Barbary Gordon / Batgirl. Komiks během let postupně upadl do značné míry v nemilost kvůli tomu, že jediná ženská postava příběhu slouží jako trhací kalendář bez výraznější osobnosti, který má za úkol pouze být katalizátorem mužských osudů. V animovaném filmu by měla být postava podstatně prokreslenější a dočkat se speciální, asi čtvrthodinového prologu. Ten byl přidán také kvůli tomu, že by film jinak byl nesmírně krátký. Batman: The Killing Joke by měl na DVD a Blu-ray vyjít v červenci 2016 a níže najdete trailer a desetiminutový film o filmu.

Zdroje: EW, HitFix

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest