Suicide Squad: Režisér promluvil o dotáčkách

Suicide Squad: Režisér promluvil o dotáčkách | Fandíme filmu
Vyjádřili se i Jai Courtney a Joel Kinnaman, představitelé dvou členů Sebevražedného oddílu.

Závěrem minulého měsíce jsme se dozvěděli, že Sebevražedný oddíl (Suicide Squad) podstupuje přetáčky. Tehdy se mluvilo o tom, že se Warner snaží do filmu dostat víc humoru. Asi týden nato se z natáčení přihlásil hollywoodský konzultant Brett Schulte, který tvrdil, že studio režiséra Davida Ayera k přetáčkám přinutilo, protože byl film „příliš temný“. Představitelé filmu však celou situaci vykreslují poněkud jinak.

Herci Jai Courtney a Joel Kinnaman postupně uváděli, že cílem dotáček je přidat do filmu víc akce. A nakonec se vyjádřil i sám režisér Ayer. Ten nejprve na svém twitteru uvedl, že přetáčky kvůli přidání humoru jsou k smíchu. Všechno je jinak. Studio prý jeho film miluje natolik, že mu nabídlo příležitost jej ještě vylepšit. Tak po té příležitosti skočil. Ještě podrobnější byl v rozhovoru pro Collider. Warnerům se dle Ayera film natolik líbí, že mu chtějí dopřát veškerý servis. David se domnívá, že žádný režisér není se svým filmem po dokončení stoprocentně spokojený a on je jedním z mála, který dostal příležitost ten svůj nadále vylepšovat. Máme si to představit tak, jako by si koupil nové auto a teď dostal možnost si do něj pořídit ještě nové rádio a stylové ráfky. Dotáčí se jak úplně nová akční scéna, tak drobná doplnění pro již dříve natočený materiál.

Režisér dále uvedl, že akční scény hodně využívají skutečnosti, že část postav má vyloženě nadpřirozené schopnosti a zbytek jsou přinejmenším specialisté ve svém oboru. Když máte v týmu chlapa, který se trefí přímo do černého při úplně každém pokusu, dá se toho v akčních scénách krásně využít. Co se týče různých odkazů pro fanoušky komiksů, těch je prý ve filmu spousta, avšak diváci se nemají bát, že by film nepochopili, pokud komiksy nečtou. Sebevražedný oddíl pro ně je (a musí být) plně srozumitelný. A nakonec přišla řeč i na hudbu. Po dvou trailerech nabitých chytře vybranými songy, se máme těšit na dobrou muziku i v samotném filmu. Čekají nás jak známé písničky, tak nové, ale prý také výtečný orchestrální doprovod. Ten složil Steven Price, který dostal Oscara za Gravitaci, popřípadě složil hudbu k popkulturní jízdě U konce světa, takže by mu mohl sednout i Sebevražedný oddíl.

Komu věříte vy? Filmařům nebo neoficiálním zprávám? Dostali filmaři volnou ruku a smějí si film vylepšovat dle svého gusta nebo studio tlačí na Ayera, aby Suicide Squad upravil podle diktátu shora?

Být zlý je bezva. Tým těch nejnebezpečnějších superzločinců dostane ty nejsilnější zbraně, jaké má vláda k dispozici a je vyslaný na misi, během které má zneškodnit tajemnou a neporazitelnou bytost (Cara Delevingne). Americká agentka tajných služeb Amanda Waller (Viola Davis) rozhodla, že úkol může splnit jedině tajně poskládaná skupina různorodých a opovrženíhodných jedinců, kteří prakticky nemají co ztratit. Členové týmu však záhy zjistí, že nebyli vybraní proto, že mají šanci uspět, ale proto, že na ně snadno půjde svalit vina, až nevyhnutelně selžou. Rozhodnou se členové sebevražedného oddílu nasadit své životy a zkusí uspět navzdory všem předpokladům nebo všichni začnou jednat na vlastní pěst a na ostatní se vykašlou?  

Film píše a režíruje David Ayer, dále hrají Jared Leto, Margot Robbie, Jai Courtney, Will Smith nebo Joel Kinnaman. Datum české premiéry je stanoveno na 4.8. 2016.

Zdroje: David Ayer, Brett Schulte, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest