Batman v Superman: První reakce z premiéry

Batman v Superman: První reakce z premiéry | Fandíme filmu
Wonder Woman si krade film pro sebe, aneb co prozradily tweety ze slavnostní premiéry Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti.

Už v sobotu měl Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti premiéru v Mexico City a o den později v Los Angeles. Z těch ale příliš informací o filmu nemáme, takže se rovnou pojďme zaměřit na včerejší slavnostní premiéru v New Yorku, které se zúčastnili režisér, herci a další klíčové osobnosti filmu. Na recenze je uvalené embargo až do úterý, do 23 hodin středoevropského času, ale už teď jsou Twitter a Reddit zavalené nejrůznějšími kusými komentáři.

Zatím jde v drtivé většině případů o reakce obyčejných diváků nebo dokonce nadšených fanoušků, kteří nemají ve zvyku filmy nějak důkladněji rozebírat nebo k nim přistupovat kriticky. K tomu si připočtěte slavnostní atmosféru a zmiňované embargo a nijak nepřekvapí, že těch pár tweetů, co se objevilo online, jsou vesměs nekonkrétní pochvaly. Ty buď jednoduše proklamují, jak je film skvělý nebo říkají, že je lepší než ostatní komiksové filmy, aniž bychom se dopídili proč. Nicméně, i tak jsme se přeci jen dozvěděli několik konkrétních věcí:

Chválu sklízejí herci. O Supermanovi prakticky nikdo nemluví, nicméně Lex v podání Jesseho Eisenberga by měl být zajímavý a Ben Affleck je tu a tam označován dokonce jako ten nejlepší filmový Batman. Zdá se, že bude ke svým oponentům opravdu hodně nekompromisní. Prakticky každý druhý tweet se ale zmiňuje o naprosto famózní Wonder Woman v podání Gal Gadot, která si prý krade film pro sebe. Její velká chvíle sklidila v sále hlasité ovace a máme se těšit na její samostatný film.

Batman v Superman má pokračovat v chmurné atmosféře, kterou nastolil Muž z oceli, nicméně si jej užili jak diváci, kterým se Man of Steel líbil, tak těm, kterým se nelíbil. Obě dvě skupiny se každopádně shodují, že BvS je lepší než MoS. Film by měl mít pozvolnější úvod, který pomalu buduje očekávání až k velkému akčnímu finále. Podle některých ohlasů je to dobře, podle některých by tempo zasloužilo větší péči nebo je první (neakční) polovina vyloženě únavná. Akční finále pak má být opravdu velké. Trailery prý odhalují opravdu málo a velká řež působila dobře i na ty, kterým se záběry s Doomsdayem v trailerech nelíbily. Trailery prý hodně klamou tělem a ve filmu je vše vlastně úplně jinak.

Závěr filmu má být emocionálně brutální. Batman v Superman hodně připravuje půdu pro Justice League, přičemž komiksovým fandům se to líbí, ale běžní diváci se v tom nejspíš budou ztrácet. Vedle ústředních postav mají ostatní superhrdinové ve filmu údajně jen kratičká camea. Hodně odtržená od všeho ostatního je prý snová sekvence, kterou známe z trailerů. Ve filmu není žádná potitulková scéna.

To je z prvních ohlasů vše, z úterních večerních recenzí budeme moudřejší. A co vy? Už máte koupený lístek?

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti

20.03.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest