Batman v Superman: První skutečné reakce na film

Batman v Superman: První skutečné reakce na film | Fandíme filmu
K tomu další neoficiální zvěsti, reakce herců, předpovědi tržeb a názory Christiana Balea a Morgana Freemana.

Morgan Freeman se před časem nechal slyšet, že Benu Affleckovi přeje hodně štěstí, ale trilogie Temného rytíře je podle něj definitivní podání Batmana a je v podstatě nepřekonatelná. Christian Bale však zpětně už tak nadšený není a domnívá se, že se mu nepodařilo z role vyždímat úplně všechno, co chtěl. V kostýmu chtěl uvolnit ze řetězu Bruceovo vnitřní monstrum, ale to se mu dle jeho názoru nepovedlo a zvlášť vedle Heatha Ledgera působil ještě výrazně méně zajímavě. Na podání Bena Afflecka je zvědavý.

Takových je nás samozřejě víc, takže co od filmu můžeme čekat? Ben Affleck v aktuální rozhovoru uvádí, že se ve filmu perfektně snoubí vizuální schopnosti režiséra Zacka Snydera a pragmatičnost scenáristy Chrise Terria, který obvykle píše politické thrillery. Scénář byl prý tak dobrý, že nebylo potřeba změnit ani čárku (což se rozchází se starší zprávou, podle které měl Affleck scénář osobně upravovat). Henry Cavill jinde uvedl, že dokončený film už dvakrát viděl a je podle něj epický, strhující a vizuálně úchvatný.

Od zúčastněných herců samozřejmě chválu můžeme čekat. Co ale říkají novináři? Po nedávných zprávách, podle kterých je Warner z filmu nervózní, protože je svou náturou hodně podobný rozporuplně přijatému Muži z oceli, přicházejí další tvrzení. Filmový publicista Jeremy Smith tvrdí, že je „veřejným hollywoodským tajemstvím číslo jedna, že je film naprostá katastrofa“. Zároveň dodává, že sám se na něj těší a líbil se mu Muž z oceli. Redaktoři relace Collider Movie Talk potom od svých známých, co film viděli slyšeli, že Gal Gadot je jako Wonder Woman vynikající a krade si svoje scény pro sebe. Ve filmu jí máme dostat mnohem víc, než upoutávky naznačují.

Ze všeho nejzajímavější je ale vyjádření Anthonyho Breznicana, předního reportéra magazínu Enterteinment Weekly, u kterého jako u prvního novináře můžeme s jistotou říct, že film skutečně viděl! (Entertainement Weekly patří stejné mateřské společnosti jako Warner, EW má často exkluzivní přístup).

Breznican osobně byl s filmem spokojený. Film se rozhodně nedrží nijak zkrátka. Wonder Woman dovede nahnat strach. Anthonymu se hodně líbil souboj Batmana se Supermanem. Osobně preferuje ztrápeného Supermana a v tomhle ohledu jej film uspokojil a také dokázal překvapit. Moc se mu líbí, jakým způsobem tvůrci zapracovali do děje stížnosti, které diváci měli na Muže z oceli, konkrétně tedy především závěr, ve kterém Superman při souboji se Zodem zničí výraznou část centra Metropolis.

Ve filmu mezi Supermanem a Batmanem dojde k něčemu, z čeho i ti největší cynici uroní slzu. Film má prý fenomenální soundtrack, nejlepší jsou prý Lexovy maniakální smyčce a řezavé elektrické violoncello Wonder Woman. Komu se líbil Muž z oceli, tomu se bude líbit Batman v Superman. Komu vadilo, jak je Man of Steel zakaboněný a pochmurný, tak pro toho Batman v Superman nebude. Fanoušci budou mít o čem diskutovat a o čem se hádat.

Poslední odhady tržeb filmu v USA hovořily o 100-140 milionech, ty momentální se zvýšily na 120-140 milionů. Celosvětově by film během úvodního víkendu mohl utržit 300-340 milionů dolarů.

Rázný maskovaný mstitel z Gothamu nedokáže nechat metropolisského novodobého spasitele bez povšimnutí a nekontrolovatelnému superhrdinovi s božskými schopnostmi se postaví. Zatímco spolu ale Batman se Supermanem vedou válku a svět se snaží rozhodnout, jaké hrdiny vlastně potřebuje, objeví se nová hrozba, která vystaví lidstvo většímu nebezpečí, než cokoliv předtím. Batmana ztvárnil Ben Affleck, Supermana Henry Cavill. Dále hrají Gal Gadot, Jesse Eisenberg, Amy Adams, Diane Lane, Jeremy Irons, Laurence Fishburne, Jason Momoa, Ray Fisher, Tao Okamoto, Scoot McNairy, Callan Mulvey, Jena Malone nebo Holly Hunter. Režíruje Zack Snyder, podle scénáře Davida S. Goyera a Chrise Terria. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 24.3. 2016.

Zdroje: Yahoo, Jeremy Smith, Deadline, ET Online, Collider, Premiere, Variety, The Wrap, EW, Breznican I, II, III, IV, V

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti

20.03.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest