Half-Life a Portal: Filmové verze se pořád chystají

Half-Life a Portal: Filmové verze se pořád chystají | Fandíme filmu
Dlouho jsme o filmových adaptacích dvou slavných videoher neslyšeli, ale přípravy rozhodně stále probíhají.

Zhruba před třemi lety J.J. Abrams a šéf videoherního giganta Valve Corporation, Gabe Newell, oznámili světu, že Abramsova produkční společnost Bad Robot připraví film na motivy Portalu nebo Half-Life, dvou velepopulárních videoherních sérií ze společného světa. Pak se dlouho nedělo nic a J.J. chystal Star Wars, takže se ho všichni ptali jen na Star Wars. Teď ale uvedl do kin jakožto producent malý film Ulice Cloverfield 10 a najednou byl čas i na další otázky. Když přišla řeč na filmy ze světa Half-Life, připustil Abrams, že žádné vzrušující oznámení pro veřejnost zatím nemá, avšak Bad Robot před časem najal scenáristy, kteří připravují k natáčení Half-Life i Portal! Uvidíme, kdy a zda se filmy podaří realizovat, nicméně doufejme, že ano, protože potenciál tu je a pořádný.

Half-Life je akční hra z pohledu první osoby se silným důrazem na příběh, ve které se hrdina pokouší dostat z utajené laboratoře, ve které se vědcům podařilo díky nehodě otevřít portál na mimozemskou planetu. Všechno se rozpadá, marťané se z hvězdné brány řinou ven a vláda se stanici snaží izolovat a zneškodnit všechny svědky. V pokračování se hrdina probouzí z kryogenického spánku po několika desetiletích, kdy už mimozemšťané žijí na Zemi běžně a spolu s kolaboranty usurpují lidstvo.

Portal se soustředil především na netradiční hratelnost, kdy hráč v uzavřeném laboratorním komplexu pomocí vytváření červích děr (portálů) řešil logické úkoly, avšak pro zintenzivnění zážitku s postupem času hra odkrývala totožnost tajemné hlavní postavy, účel záhadné laboratoře a skutečné záměry umělé inteligence GLaDOS, která po celou dobu směřuje hráčovy kroky.

Zdroj: IGN

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest