Chystané filmy podle videoher - část I.

Chystané filmy podle videoher - část I. | Fandíme filmu
Filmy podle videoherních předloh se točily a točit budou. A my jsme se prohrabali snad všemi chystanými adaptacemi, které nás v budoucnu čekají.

Před časem jsme vás seznámili se všemi filmy, které byly natočeny na motivy videoher (první část, druhá část, třetí část). A i když se většina z nich nesetkala s valným kritickým nebo komerčním úspěchem, chystá se celá řada dalších adaptací. Rovnou jsme pro vás zpracovali kompletní seznam, který je poměrně dost nabitý. Takže nebudeme zdržovat a pustíme se do výčtu všech ohlášených filmových projektů, které během několika následujících let vzniknou na základě světoznámých videoher. Nebo možná nevzniknou - příprava plánovaných filmů je sama o sobě dost náročná "hra". Každopádně tady je prvních dvanáct rozpracovaných projektů:

Tomb Raider

Ve zkratce: Herní reboot Tomb Raidera přivedl na scénu ještě mladou a křehkou Laru Croft s menším číslem podprsenky, která se musí všechny své dovednosti teprve naučit. Film by měl z herního restartu čerpat, tudíž hlavní hrdinka dostane mladší vzhled a své schopnosti bude zřejmě teprve rozvíjet. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Scenáristka Marti Noxon

Premiéra: Nestanovena 

Splinter Cell

Ve zkratce: Sam Fisher je americký špion, který je členem tajné jednotky s názvem Třetí sekce. Fisher je vysílán do všech koutů Země, kde se snaží za pomoci nejmodernějších technologií tiše likvidovat potenciální hrozby. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Režisér Doug Liman, herec Tom Hardy, scenárista Sheldon Turner

Premiéra: 2015

Agent 47

Ve zkratce: Agent 47 je genetický vytvořený klon se schopnostmi profesionálního zabijáka s čárovým kódem na zátylku. Pro svého zaměstnavatele plní zakázky - diskrétně vraždí nepohodlné lidské cíle. Na předchozí filmovou adaptaci hry Hitman má Agent 47 navazovat pouze zčásti. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Režisér Aleksander Finch; herci Rupert Friend, Zachary Quinto a Hannah Ware; scenáristé Skip Woods, Kyle Ward

Premiéra: 2015

Metal Gear Solid

Ve zkratce: Stejně jako Sam Fischer, je i Solid Snake špionem, který musí odvracet nebezpečí, která světu hrozí. Nejčastěji má zastavit obří roboty schopné odpalovat jaderné střely a podobně jako Agent 47 je naklonovaný. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Producent Avi Arad.

Premiéra: Nestanovena

Dead Space

Ve zkratce: Těžařská vesmírná loď USG Ishimura v sobě skrývá smrt a strašlivé zlo. Když na ni přiletí systémový technik Isaac Clarke, aby zjistil, co se stalo, pohltí jej noční můra, která jej bude provázet na každém kroku. Film by se měl od herního předobrazu do jisté míry odchylovat. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Scenárista Justin Marks.

Premiéra: Nestanovena

Gears of War

Ve zkratce: Planeta podobná Zemi je pod útokem cizí rasy nestvůr, která se rozhodla vyhladit lidstvo. Zatnout nepříteli tipec má velitel Marcus Fenix a jeho jednotka oddaných vojáků, ostrých jako břitva. Pokud se projekt podaří realizovat, je tu i možnost, že se film může odehrávat ještě před Fenixovou dobou, jako tomu bylo v posledním videoherním díle. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Producent Scott Stuber

Premiéra: Nestanovena

The Last of Us

Ve zkratce: Většinu lidské populace smetla nákaza, za kterou může jakási houba, vylučující spory do atmosféry. Joel a Ellie jsou jedněmi z několika mála přeživších, kteří se vydávají napříč zdevastovaným americkým územím. Cesta nebude ani trochu snadná. Podrobněji o projektu zde.  

Kdo se podílí: Scenárista Neil Druckmann (jeden z tvůrců hry), producent Sam Rami

Premiéra: Nestanovena

Ghost Recon

Ve zkratce: Tajná americká vojenská jednotka je připravená zasáhnout kdekoliv, kde si to vyhrocená situace zrovna žádá. Vybavena hi-tech prostředky dokáže rychle a účinně reagovat proti nepříteli. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Scenáristé Matthew Federman a Stephen Scaia, producent Michael Bay

Premiéra: Nestanovena

Deus Ex

Ve zkratce: Nadnárodní korporace vládnou světu budoucnosti. A v jedné takové dojde k teroristickému útoku, při němž je vážně zraněn člen ochranky Adam Jensen, který se po náročné operaci kybernetických protéz a implantátů, vrhá do vyšetřování, aby odhalil tajemné spiknutí. Podle tvůrčí dvojice je jejich záměrem udělat film, který by dokázal zaujmout i diváky hrou nepolíbené. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Režisér Scott Derrickson, scenárista C. Robert Cargill

Premiéra: Nestanovena

Gran Turismo

Ve zkratce: Závodnická hra s nulovým příběhem, zato hromadou luxusních licencovaných vozů. Ve filmu bychom měli být svědky cesty nadaného hráče Gran Turisma, který si projde zkouškami ve skutečně existující Nissan GT Academy, na jejímž konci ho čekají opravdové závody v opravdovém autě. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Scenárista Alex Tse, producenti Kevin Spacey, Michael De Luca, Dana Brunnetti

Premiéra: Nestanovena

Minecraft

Ve zkratce: Stavitelská hra, kde jste omezeni pouze svou vlastní fantazií. Užíváte si kostičkovaně vymodelovaného prostředí. Chováte zvířata, zahradničíte, střádáte všemožné nalezené věci, bojujete proti příšerám... Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Producent Roy Lee (Lego příběh)

Premiéra: Nestanovena

Kane and Lynch

Ve zkratce: Dvojka zločinců, kterou čekal trest smrti, se dostane díky autonehodě na svobodu, ale to ještě neznamená výhru. Zločinecká organizace The7 chce po Kaneovi balík peněz, který jim dluží. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Režisér F. Gary Gray; do hlavních rolí byli v rámci posledních spekulací pasováni Gerard Butler a Vin Diesel

Premiéra: Nestanovena

Pokud vám nějaký výběr ve výčtu chyběl, tak nezoufejte, ještě na vás čekají další dvě části!

Splinter Cell

USA, Kanada
Akční, Dobrodružný, Krimi
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest