Nový Spider-Man pod drobnohledem

Nový Spider-Man pod drobnohledem | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Trailer na Captain America: Občanská válka představil nového Spider-Mana. Dozvěděli jsme se víc, než by se mohlo na první pohled zdát

Marvel a Sony v nejnovějším traileru na Captain America: Civil War oficiálně představili nového Spider-Mana (Tom Holland). A i když se v upoutávce jenom mihnul, vlastně toho o sobě prozradil docela dost.

První samozřejmě práskne do očí jeho kostým. Přiznám se, že v prvním chvíli jsem si nebyl tak úplně jistý, co si o něm vlastně myslet, nicméně s každým opakovaným zhlédnutím se mi líbil víc a víc a definitivně si mne kostým získal, když byl zveřejněn oficiální hi-res screenshot, na kterém si jde prohlédnout texturu tkaniny a detaily kostýmu podstatně lépe než v rozpitém youtube traileru, který trpí příliš nízkým datovým tokem. Dokonce je vidět, jak se textilie muchlá, když si Spider-Man dřepne.

Kostým je pocta klasickému kostýmu od Johna Romity Sr. z 60. let minulého století a to rozložením barev, pavoučím vzorem, logem na prsou i na zádech a očima. Ty se zvětšují a zmenšují, díky čemuž může Spider-Man nově vyjadřovat daleko víc emocí. Při zmenšování lze slyšet jakýsi mechanický zvuk, takže zjevně jde o nějaké technologické řešení, které vychází z děje, nikoliv o nějakou uměleckou licenci. Při bližším pohledu můžete vidět, že přes oční průzor černá vrstva kostýmu přejíždí jako žaluzie. Zdá se, že boty jsou samostatně nasazovací, na zápěstích vidíme síťomety a na opasku zřejmě nové náboje do síťometů. V dalších záběrech jsme dokonce viděli pavučinu rovnou v akci.

Ti, kterým se kostým ani ve vyšším rozlišení pořád ještě nelíbí, se mohou uklidňovat vědomím, že Marvel s chutí kostýmy svých hrdinů s každým filmem mění. Už jen proto, aby byly filmy rozmanité, ale samozřejmě také kvůli tomu, aby se daly vyrábět nové hračky.

Ale zpátky ke Spider-Manovi. Není příliš pravděpodobné, že by takhle precizní kostým ušil patnáctiletý kluk doma v ložnici. Téměř zaručeně je kostým dárek od Tonyho Starka, který mladého Parkera v upoutávce povolává do akce. Mimochodem jej zavolá slovem „Underoos“, což by se dalo volně přeložit jako „spoďárku“. Underoos jsou značkou spodního prádla a pyžam, které často vznikaly se superhrdinskými motivy a nosí je s velkou oblibou především malí chlapci. Obecně jde ale také o označení dětinského spodního prádla. Stark zjevně na Spider-Mana touhle přezdívkou jízlivě volá proto, že je Spíďa v novém filmu pořád ještě malý kluk a taky je oblečený v těsném trikotu, vlastně v takovém hodně těsném ribanu.

Že budou Spider-Man se Starkem jedna ruka, se šeptá už delší dobu, mluvilo se také o tom, že závěrečnou částí konkurzu Toma Hollanda byla scéna s Robertem Downeym Jr., ve které musel zvolený herec dokázat s patriarchou celého filmového světa Marvelu udržet krok. Jestli to Holland skutečně svede, zatím příliš posoudit nedokážeme, nicméně závěrečné „ahoj všichni“ zní správně nervózně i drze zároveň. Režisér James Gunn (Střážci Galaxie) dokonce jde tak daleko, že označuje Hollanda za zdaleka nejlepšího Spideyho/Parkera, jakého jsme kdy měli. Mladý herec si podle něj roli naprosto podmanil, podobně jako třeba Downey Jr. Iron Mana nebo Heath Ledger Jokera. Gunn dále tvrdí, že Občanská válka je vynikající, a že ji rozhodně nechválí jen proto, že je zaměstnancem Marvelu. Kdyby se mu film nelíbil, byl by prý jednoduše zticha.

Dolů do galerie jsme pro vás nového Spider-mana vyfotili ze všech možných i nemožných směrů, takže se můžete podívat na všechny ty detaily, o kterých mluvíme výše.

V Captain America: Občanská válka vede Steve Rogers (Chris Evans) nově zformovaný tým Avengers, který se i nadále snaží ochraňovat lidstvo. Avšak po dalším incidentu, který se neobejde bez obětí a škod, začne narůstat politický tlak na to, aby byl ustanoven řád, který v podobných situacích určí, kdo je za případné škody zodpovědný. Dodržování řádu má ohlídat řídící orgán, který bude na tým dohlížet a vést jej. Nová situace rozštěpí Avengers na dva tábory. Jeden je vedený Stevem Rogersem a jeho touhou udržet Avengers a jejich obranu lidstva nezávislé na jakýchkoliv vládních zásazích. Druhý tábor se postaví za překvapivé rozhodnutí Tonyho Starka (Robert Downey Jr.), který hodlá vládní dohled a systém odpovědnosti podpořit. Vyberte si stranu a připravte na nekončící akci na dvou frontách, až Captain America: Civil War v květnu vstoupí do kin.

Dále hrají: Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Emily VanCamp Frank Grillo, Paul Rudd, William Hurt, Chadwick Boseman, Daniel Brühl a Martin Freeman. Režírují Joe a Anthony Russoovi, scénář napsali Christopher Markus a Stephen McFeely. Česká premiéra je naplánována na 5.5. 2016.

Galerie: 11

Nový Spider-Man pod drobnohledem | Fandíme filmu Nový Spider-Man pod drobnohledem | Fandíme filmu Nový Spider-Man pod drobnohledem | Fandíme filmu Nový Spider-Man pod drobnohledem | Fandíme filmu Nový Spider-Man pod drobnohledem | Fandíme filmu Nový Spider-Man pod drobnohledem | Fandíme filmu Nový Spider-Man pod drobnohledem | Fandíme filmu Nový Spider-Man pod drobnohledem | Fandíme filmu Nový Spider-Man pod drobnohledem | Fandíme filmu Nový Spider-Man pod drobnohledem | Fandíme filmu Nový Spider-Man pod drobnohledem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest