Můj kamarád drak: Kniha džunglí s drakem místo šelem

Můj kamarád drak: Kniha džunglí s drakem místo šelem | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Klasické Disneyho dobrodružství se dočkává moderního zpracování. Seznamte se, koukněte na fotky.

Disney pokračuje v sérii hraných předělávek svých klasických hitů. Obvykle strýček Walt remakuje svoje animované pohádky, v tohle případě si vzal do parády dobrodružný snímek Můj kamarád drak (Pete's Dragon), který kombinoval živé herce s ručně animovaným drakem. V nové verzi draka stvoří počítačová animace, i když je z prvním záběrů patrné, že určitá kreslená stylizace drakovi zůstala. Nová verze vynechá muzikálová čísla.

Snímek vypráví o dobrodružství sirotka Petea (Oakes Fegley), kterého v lesích amerického severozápadu vychovává drak Elliot. Starý řezbář Meacham (Robert Redford) o drakovi vyprávěl léta příběhy, ale nikdo mu nevěřil, ani jeho vlastní dcera Grace (Bryce Dallas Howard). Ta ale svůj názor začne měnit, když potká desetiletého Petea, který jí tvrdí, že s drakem v lesích žije. Společně s jedenáctiletou Natalie (Oona Laurence) se lesnice Grace vydává do divočiny, aby zjistila, odkud Pete pochází, kam patří a co je vlastně na příbězích o drakovi pravdy.

Dále hrají Wes Bentley a Karl Urban. Režíruje David Lowrey, který na sebe před třemi lety upozornil náladotvorným kriminální dramatem Ain't Them Bodies Saints. Scénář spolu s ním na motivy původního filmu napsal Toby Halbrooks, který Ain't Them Bodies Saints produkoval, stejně jako třeba Upstream Color od Shanea Carrutha. Pohádku tedy nepřipravují žádní námezdní řemeslníci, ale filmaři, jejichž počiny obvykle nesednou každému, ale rozhodně o nich nejde říct, že by neměli vlastní tvář. První teaser trailer naznačuje, že by nás film mohl přenést do dětských let (snad) stejně spolehlivě, jako očekávaná Kniha džunglí. V galerii najdete několik fotek a plakát.

Můj kamarád drak

12.08.2016 | USA
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 4

Můj kamarád drak: Kniha džunglí s drakem místo šelem | Fandíme filmu Můj kamarád drak: Kniha džunglí s drakem místo šelem | Fandíme filmu Můj kamarád drak: Kniha džunglí s drakem místo šelem | Fandíme filmu Můj kamarád drak: Kniha džunglí s drakem místo šelem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest