A Monster Calls: Liam Neeson jako obr v prvním teaseru

A Monster Calls: Liam Neeson jako obr v prvním teaseru | Fandíme filmu
Liam Neeson si zahrál stromového obra, který zlepší život nešťastnému malému klukovi.

Juan Antonio Bayona v současnosti bezpochyby patří mezi nejvýraznější španělské režiséry. Po povedeném hororu Sirotčinec z roku 2007 natočil tento Katalánec velmi kladně přijaté katastrofické drama Nic nás nerozdělí s Naomi Watts a Ewanem McGregorem v hlavních rolích. Jako režisér se dále podílel na dvou dílech populárního seriálu Penny Dreadful a na rok 2017 chystá pokračování World War Z. Ještě předtím si odskočil zrežírovat menší, ale o nic méně zajímavý projekt.

Jedná se o adaptaci fantasy románu pro děti s názvem A Monster Calls od Patricka Nesse. Děj této knihy je zasazen do současné Anglie, a jeho hlavním hrdinou je třináctiletý chlapec jménem Conor. Jeho matka má nevyléčitelnou formu rakoviny, otec žije kdesi v Americe, a babička ho neustále peskuje. Jeho samotného navíc šikanují spolužáci, a chlapce pronásledují noční můry. Když se rozhádá se svou nejlepší kamarádkou, zůstane na všechno sám. Tedy, ne tak úplně – každou noc, vždy sedm minut po půlnoci ho navštěvuje netvor, oživlý starý strom, který mu vypráví příběhy. Ty ho mají naučit, že není vždy vše tak, jak se na první pohled zdá, a že naším největším nepřítelem je velmi často pouze náš vlastní strach.

Chystaný film budí kromě slibné předlohy pozornost i díky velmi slušnému obsazení. Hlavní roli ztvárnil Lewis MacDougall (dobrodružná fantasy Pan), chlapcovu matku si zahrála Felicity Jones (Teorie všeho). Netvorův hlas namluvil Liam Neeson, a Conorovu protivnou babičku si nezahrál nikdo menší, než Sigourney Weaver. Z přiloženého prvního teaseru můžete posoudit, jak na vás film zatím působí, a zda si na něj příští rok vyrazíte do kina. Premiéra A Monster Calls je v ČR stanovena na 27.10. 2016.

Volání netvora: Příběh života

23.12.2016 | USA, Španělsko
Drama, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest