Box Office: Deadpoolovo dobrodružství ve druhém týdnu

Box Office: Deadpoolovo dobrodružství ve druhém týdnu | Fandíme filmu
20th Century Studios
Dvoje úspěšná zmrtvýchvstání a horor doporučený Satanisty. I taková je čerstvá nabídka v amerických kinech. Jak si vedla?

Nepřekvapivě je na prvním místě žebříčku Deadpool, který se ve druhém týdnu vysmívá ostatním s 55 miliony a naprosto neškodným 58% propadem. Znamená to druhý nejlepší druhý víkend mládeži nepřístupného filmu po 64 milionech Amerického snipera. S aktuálními 235 miliony z Ameriky je Deadpool šestým nejúspěšnějším filmem pro dospělé publikum, pokud ale vezmeme v potaz inflaci, tak až 68., protože, divte se, Hollywood dřív natáčel jeden eRkový film za druhým. To byly časy.

Celosvětově jde film nad 491 milionů a stačí se už jen ptát, jaké ponaučení z toho pro studia plyne. Dříve béčkový hrdina během pouhých deseti dnů promítání naprosto rozsekal konečné americké tržby všech filmů z univerza, ze kterého pochází. Dosud si vedli v USA nejlépe X-Menů 3 a Budoucí minulost (shodně po 234 milionech z Ameriky), avšak za podstatně delší dobu promítání a s čtyřikrát větším rozpočtem. Co se celosvětových tržeb týče, tam je v rámci světa X-Menů Deadpool zatím druhý. Tohle Disney ani Warneři nechtěli, tomu věřte, protože se bude po zbytek roku srovnávat a srovnávat a jak všichni víme, Deadpool si rád rýpne. Takže jestli na Batmana či Kapitána přijde jen o ždibec méně diváků, než se dopředu očekává, určitě si to od borce v červeném pěkně slíznou.

Nikdo jinak nemůže tvrdit, že by si z nové víkendové nabídky nevybral. Nejvýš se dostalo Risen, česky Ve jménu Krista, což je taková "Kriminálka Jeruzalém" a Římané v ní vyšetřují zmrtvýchvstání Ježíše. Ze všech filmů s křesťanskou tématikou poslední doby jde o celkem neotřelý námět, který kritici docela chválí, už jen proto, že nejde o prachsprostou a samoúčelnou vymývačku, ale o celkem skeptické a dobově autentické dílo od režiséra Kevina Reynoldse (Robin Hood, Vodní svět). Marketing filmu ale samozřejmě cílil především na věřící s tradičními skupinovými zájezdy z kostelů a recenzentskými palci nahoru od prominentních pastorů. Tržba 11 milionů je slušný start pro film, který se vší parádou stál jen dvacítku. 

Druhý film naopak oficiálně podpořili Satanisté z Hollywoodu. Těžko říct, jak velká událost to je a jak často Satanic Temple taková doporučení vydává. Šlo o film The Witch, podle kritiků jeden z nejlepších hororů posledních let, který se odehrává v dobách raného osidlování Ameriky a jednu osamocenou rodinu tam trápí nadpřirozené síly. Syrový a ponurý film schytal od divácké obce špatné známky, protože to není klasická vyvražďovačka s lekačkami, i tak ale stihl sesbírat alespoň 8,5 milionů a pořádně zřejmě ožije až se dostane na streamovací platformy a začne si budovat nějaký "kult"...mimo toho satanistického samozřejmě. 

Poslední novinkou je drama Race o černošském běžci Jessem Owensovi, který porazil Hitlerovu "nadřazenou rasu" na olympiádě v Berlíně roku 1936. Velká škoda, že takhle silné téma (Owens se samozřejmě v Americe taky neměl kdovíjak výborně) nesou pouze snaživé výkony herců, protože film je jinak tuctový a laciný až bída (stál jenom 5 milionů). Průměrné recenze a nulová očekávání znamená slabých 7 milionů dolarů. 

Pokud jinak chcete vědět, co tak v Číně pokazilo nadějné vyhlídky Kung Fu Pandy 3, o kterých jsme mluvili v souvislosti s tamním Novým rokem, tak to byl fantazijní romantický film The Mermaid (Mei ren yu), hitmakera Stephena Chowa, který sesadil se 400 miliony dolary nedávný hit Monster Hunt z pozice nejúspěšnějšího filmu v Číně. Sony teď nasadilo tenhle kousek do 35 amerických kin a poptávka docela byla, protože za víkend padne skoro 1,2 milion dolarů. 

Kung Fu Panda 3 se jinak v Americe snaží držet co se dá. Aktuálních 12,5 milionů už nám dává 117 milionů. K tomu připočtěte 126 milionů z Číny, dalších 34 z ostatních mezinárodních teritorií a všechny peníze, které přinesou nadcházející premiéry ve zbytku světa a nemuselo by nám nakonec vyjít úplně mizerné číslo. Romantická síla Valentýna opustila Jak přežít single, které spadlo o 54% a končí s 8 miliony a 31 miliony celkově. Ze zahraničí doputovalo zatím celkem 24 milionů. Ještě hůř je na tom Zoolander, No. 2 s 5,5 miliony za víkend a 23 miliony v Americe celkem. Naštěstí se film chytá lépe v zahraničí než jednička, odtud zatím dostal 17 milionů.

A nakonec Revenant, kterého jsme přistihli, jak překračuje metu 165 milionů. To znamená, že v DiCapriově kinematografii padli jak Nespoutaný Django (162 mil.), tak Chyť mě, když to dokážeš (164 mil.). Film je tedy oficiálně třetí nejúspěšnější DiCapriův film v USA a nějakou dobu to tak zůstane, protože Počátek (292 mil.) a Titanic (658 mil.) Revenant opravdu nepokoří. Celosvětově jsme na 369 milionech.

Příští týden se zastavte, špatně to totiž vypadá s Bohy Egypta, kteří by rádi deadpoolovské tržby, hlavně kvůli trojnásobnému rozpočtu než má maskovaný hrdina, ale zatím to vypadá na propadák. Dorazí také kriminální Triple 9 a Orel Eddie, životopis o prvním britském skokanovi na lyžích.

Zdroj: Forbes 

Čarodějnice

23.01.2015 | USA, Velká Británie, Kanada, Brazílie
Horor, Mysteriózní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest