Box Office: Deadpoolovo velké rande

Box Office: Deadpoolovo velké rande | Fandíme filmu
20th Century Studios
Deadpool ho má většího než všichni ostatní. Myslíme "debut mládeži nepřístupného filmu".

Dneska večer se bude osahávat. A jak. Deadpool totiž zaskóroval s debutem 135 milionů tak, že jedním šmahem pokořil nejlepší mládeži nepřístupný otvírák všech dob a nejlepší otvírák studia 20th Century Fox. Padl tedy Matrix Reloaded z roku 2003, který by dnes měl i po započtení inflace pouze 132 milionů! Jinak utržil Matrix Reloaded během úvodního víkendu 91 milionů dolarů, takže vidíte, že Deadpool překonal ostatní rekordmany opravdu výrazně. Deadpool se během jednoho víkendu stal nejžhavějším superhrdinským zbožím napříč studii. Padli všichni X-Meni (Poslední vzdor otevřel za 102 milionů, všichni ostatní X-Meni za míň) a dokonce i Muž z oceli (128 mil.). O celé řadě marvelovek nemluvě. V ráji mládeži nepřístupných filmů pak také konečné americké tržby komiksovek Wanted (134 mil.) a Watchmen (107 mil.).

Byl to velký risk plný hodně netradičního marketingu, ale fakt, že všichni od Ryana Reynoldse až po reklamní textaře plně využili potenciál námětu, je právě ten klíč k úspěchu. Deadpool se mohl klidně vyčerpat jen tímhle, možná ale taky chytí s dvojkou druhý dech jako třeba 22 Jump Street a půjde ještě dál, v pokračování již nezatížen povinnou origin story. Uvidíme. Záležitost "jen pro fanoušky" to rozhodně není, protože na ni očividně slyší i lidé, kteří už mají těch klasických superhrdinů plné zuby. Dobrá zpráva je to i pro dospělé publikum, protože si vydupalo zastání, ačkoli film zase extra brutální není, aby z toho měli náctiletí nějaká velká traumata. Zatím z toho kouká něco mezi 250 a 300 miliony jen v Americe, až se Deadpool uráčí ožralej vypadnout z posledního kina. Celosvětově je v tuto chvíli utrženo 260 mega, takže ve dvojce se můžeme na tuty těšit minimálně na tři X-Meny! Padl také únorový rekord a zítra padne rekord prodlouženého svátečního víkendu.

Když ne Čína, tak alespoň Valentýn zachraňuje Kung Fu Pandu 3, které ubyly jen 3 procenta diváků a může tak přidávat parádních 19,6 milionů. V Americe nicméně ještě není ani stovka, jen 94 milionů. To je špatné, ne že ne. Do březnového příjezdu Zootropolis má film ještě čas sbírat co se dá, tak uvidíme, jak mu to půjde. Čína už zřejmě skončila, tam jsme na 103 milionech a slovo si berou domácí filmy. Zbytek světa, kde se zatím hraje jen v pár zemích, posílá jen 4,5 milionu. Dohromady tedy čtvrt miliardy, kterou mládeži nepřístupný Deadpool zvládl za jeden víkend...

Solidních 18,7 milionůJak přežít single. Film táhnou Dakota Johnson z Padesáti odstínů šedi a Rebel Wilson z Ladíme! I tady není až do března žádná další ženská konkurence, ale pořád samozřejmě mluvíme o filmu na Valentýna, takže se příští víkend může všechno zhroutit jak domeček z karet. I kdyby ale ne, tak s 38milionovým rozpočtem není možné, aby tuhle netradiční romantickou komedii táhla Amerika sama. Český distribuční název existuje a datum také, takže Warneři rozhodně počítají s nějakou tou korunou (librou, eurem) z mezinárodních trhů. Celkově už se ty cizí měny nastřádaly do osmimilionového balíku.

Další novinkou je Zoolander No. 2. Film bohužel není sequelovou událostí jako Zprávař 2. Taky má memů plný internet, taky si přizval tuny hvězdných hostů, ale jinak neudělal nic. Znovu přežvýkaný scénář jedničky je podle kritiků spíš trapný než k popukání a mimo fanoušků nedorazil téměř nikdo. Film začíná s průměrnými 15,6 miliony, tedy o sto tisíc víc než jednička v roce 2001, kdy měl dolar vyšší hodnotu a ještě se startovalo pár týdnů po 11. září. Je to bohužel další z příkladů, kdy po prvním traileru každý křičí "Konečně!", ale jak se objeví první recenze, peněženky se zavřou. Marketing nebyl zlý a být film o chlup lepší, určitě by se někteří diváci nechali přemluvit. Navíc je tu samozřejmě Deadpool. Kdo toho mohl čekat. S rozpočtem 50 milionů musí tedy Stillerovi vypomoct zbytek světa. Nakolik je tam jeho super model Blue Steel známý, těžko říct. Zatím zahraničí udělalo 8,5 milionu.

Zbytku žebříčku dominuje Revenant s čerstvými 7 miliony. Ne, Django zatím nepadl, film je teprve milion od 160 mega. Ve světě jinak ale na parádních 340 milionech. Těsně za Revenantem se snaží Ave, Caesar!, aby se o něm nemluvilo jako o propadáku. Film ztratil Coenovských 40% diváků, tedy jako Po přečtení spalte nebo Lupiči paní domácí, a končí tak s 6,5 miliony. S aktuálními 22 miliony v Americe si tedy film zaplatil po odečtení podílu kinařů polovinu svého rozpočtu. I tady je ale znovu potřeba nějaký ohlas v zahraničí, zvlášť když je krom rozpočtu potřeba zaplatit náklady na marketing.

Z menších filmů tento víkend odstartoval jen nový dokument Michaela Moora. Where to Invade Next je jedna velká zahraniční eskapáda levicového režiséra, který nabízí Americe, co by se dalo všechno ukrást z okolních zemí. Prý třeba systém školních obědů nebo odbory. Je to kupodivu i jeden z Moorových nejpozitivnějších filmů, ale žádná událost, která by měla zajímat i někoho jiného, než toho, který s režisérovými tezemi už dávno souhlasí.  Káplo z toho zatím nějakých 930 000 z třístovky kin. To je slabý průměr na jedno kino, ale musí se nechat, že Moore tolik projekcí často nedostává.

Na závěr se nabízí minuta ticha za Jane's Got a Gun. Western Natalie Portman s rozsypanou produkcí a distribucí ztratil kromě osmi kin všechny dosavadní projekce a už se ani nedozvíme, kolik čerstvě utržil. Zřejmě nic a Weinsteinové tak asi film už konečně pohřbí.

Co příští týden? Horor Čarodějnice, životopisný Race o slavném černošském běžci, který ztrapnil Hitlera na letní olympiádě v Berlíně, a netradiční detektivka Risen, ve které se bude řešit, co se dělo po Kristově zmrtvýchvstání. Konkurence pro DiCapria? Uvidíme.

Zdroj: Forbes

 

 

 

 

Zoolander No. 2

12.02.2016 | USA
Komedie
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest