Vlna: Katastrofické spektákly nevznikají jen v Hollywoodu

Vlna: Katastrofické spektákly nevznikají jen v Hollywoodu | Fandíme filmu
Norský fjord zaplaví masivní Vlna. Už za pár dní v našich kinech nebo už teď na přehlídce skandinávských filmů, Scandi. Seznamte se, koukněte na trailer.

Ze Skandinávie se příští týden přivalí do kin snímek Vlna (Bølgen). Norští filmaři přinášejí příběh inspirovaný skutečnými událostmi, kterému se rozhodli vdechnout atmosféru amerických katastrofických filmů. V hlavní roli se představí Kristoffer Joner, kterého můžete právě teď vidět v horkém oscarovém kandidátovi, v Revenantovi Zmrtvýchvstání.

Vlna představuje geologa Kristiana, jehož přístroje, umístěné v jednom z horských masívů nad fjordem, zachytí znepokojivá data. Ve chvíli, kdy se rozezní poplašné sirény, se naplní jeho nejčernější očekávání. On i jeho blízcí mají přesně 10 minut, než je zasáhne obří vlna spuštěná sesuvem půdy. Začíná souboj s časem i živly.

Snímek diváka kromě napínavého příběhu láká také na záběry nádherné skandinávské přírody. Těmi kompenzuje fakt, že oproti americkým katastrofickým bijákům musel operovat s mnohonásobně menším rozpočtem. Přesto se tvůrci za provedení efektů na první pohled nemusí stydět. Zdá se, že milovníci apokalyptických scénářů si přijdou na své.

Vlna zasáhne česká kina již 21.1., do slovenských vtrhne přesně o týden později. Film je momentálně promítán také v rámci Scandi, přehlídky skandinávských filmů, které jsou k vidění ve 25 kinech v Česku a na Slovensku.   

Vlna

09.10.2015 | Norsko
Akční, Drama, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest