Přehled komiksových filmů na rok 2016

Přehled komiksových filmů na rok 2016 | Fandíme filmu
V příštím roce nás zavalí celkem osm filmových adaptací rozličných komiksových příběhů. Kdo všechno se na nás chystá?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Filmy podle komiksů už tu s námi určitou chvíli jsou a určitě ještě dlouho budou. Ani v nastávajícím roce nebudou fanoušci strádat, protože kinosály projde velká škála starých známých hrdinů a na pomoc jim přispěchá i několik nováčků. Přehled osmi komiksových filmů roku 2016 právě začíná:

Deadpool

Deadpool

Datum české a slovenské premiéry: 11. 2. 2016

Režíruje Tim Miller, hrají: Ryan Reynolds, Gina Carano, Ed Skrein, T.J. Miller ad.

Jako první se na filmové plátno prohláškuje a proseká svými katanami antihrdina Deadpool. Jeho první ztvárnění si fanoušci pamatují (nebo by raději zapomněli) z první sólovky Wolverina, kde postavu ztvárnil Ryan Reynolds. Ten v roli zůstává i zde, ale tentokrát na sebe natáhne tradiční černo-červený kostým a pokusí se nás přesvědčit, že Deadpool opravdu má být eRková zábava plná humoru, krve, násilí, sexu a všemožných šíleností. Vše o filmu zde.

Wade Wilson sloužil u zvláštních jednotek, stal se žoldákem a nakonec byl vystaven krutým experimentům, které zesílily jeho schopnost regenerace a vysloužily mu přezdívku Deadpool. Vyzbrojený novými schopnostmi a temným, pokřiveným smyslem pro humor, se Deadpool vydává na lov muže, který zničil jeho život.

 

Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti

Batman v Superman: Dawn of Justice

Datum české a slovenské premiéry: 24. 3. 2016

Režíruje Zack Snyder, hrají: Ben Affleck, Henry Cavill, Jesse Eisenberg, Gal Gadot ad.

V březnu to po Deadpoolovi v kinech převezme Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti. Dva nejprofláklejší superhrdinové si dají své první dostaveníčko v celovečerním hraném filmu a my čekáme, že duel mezi nimi bude stát za to, a zároveň že film nabídne daleko víc, než jeden blyštivý souboj. Vše o filmu zde.

Rázný maskovaný mstitel z Gothamu nedokáže nechat metropolisského novodobého spasitele bez povšimnutí a nekontrolovatelnému superhrdinovi s božskými schopnostmi se postaví. Zatímco spolu ale Batman se Supermanem vedou válku a svět se snaží rozhodnout, jaké hrdiny vlastně potřebuje, objeví se nová hrozba, která vystaví lidstvo většímu nebezpečí, než cokoliv předtím.

 

Captain America: Občanská válka

Captain America: Civil War

Datum české a slovenské premiéry: 5. 5. 2016

Režírují Anthony Russo, Joe Russo, hrají: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan ad.

Bratři Russoovi si poradili s druhou sólovkou Captaina Ameriky nad očekávání dobře a díky nim se Cap 2 řadí mezi ty nejlepší filmové marvelovky. Schválně, jestli se jim podaří předchozí úspěch trumfnout Občanskou válkou, která navazuje jak na druhého Kapitána, tak na druhé Avengers. Na šachovnici tentokrát mají podstatně více hráčů, včetně několika nováčků. A první ukázka naznačuje, že se nemusíme strachovat, že by je talent opustil. Vše o filmu zde.

Steve Rogers vede nově zformovaný tým Avengers, který se i nadále snaží ochraňovat lidstvo. Avšak po dalším incidentu, který se neobejde bez obětí a škod, začne narůstat politický tlak na to, aby byl ustanoven řád, který v podobných situacích určí, kdo je za případné škody zodpovědný. Dodržování řádu má ohlídat řídící orgán, který bude na tým dohlížet a vést jej. Nová situace rozštěpí Avengers na dva tábory. Jeden je vedený Stevem Rogersem a jeho touhou udržet Avengers a jejich obranu lidstva nezávislé na jakýchkoliv vládních zásazích. Druhý tábor se postaví za překvapivé rozhodnutí Tonyho Starka, který hodlá vládní dohled a systém odpovědnosti podpořit.

 

X-Men: Apokalypsa

X-Men: Apocalypse

Datum české a slovenské premiéry: 19. 5. 2016

Režíruje Bryan Singer, hrají: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult ad.

Další týmovka mutantů se mezi komiksovou konkurencí nebude držet zpátky a chce si urvat také svůj kousek pozornosti. Vedle rozmáchnutého traileru, jenž láká na doposud největší dobrodružství Xavierovy party, vypadají X-Men 1 a 2 jako docela malé filmy. Režisér Bryan Singer chce evidentně zakončit druhou trilogii ve velkém stylu. Nechystá se na nás však jedno velké přeplácané zklamání? Uvidíme. Vše o filmu zde.

Už od úsvitu civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse první a nejsilnější mutant ze světa X-Menů, nashromáždil síly spousty dalších mutantů, stal se nesmrtelným a nezranitelným. Když se probudí po tisíci letech spánku, je ze stavu současného světa rozčarován. Složí tým silných mutantů, ve kterém nechybí demoralizovaný Magneto, aby očistil lidstvo a ustanovil nový řád světa, kterému bude vládnout. Osud světa visí na vlásku, a tak Raven s pomocí Profesora X musí vést tým mladých X-Menů, zastavit jejich největšího protivníka a zachránit lidstvo před absolutním zničením.

Další kapitola »

Sebevražedný oddíl

05.08.2016 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Krimi, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest