Přehled komiksových filmů na rok 2016

Přehled komiksových filmů na rok 2016 | Fandíme filmu
V příštím roce nás zavalí celkem osm filmových adaptací rozličných komiksových příběhů. Kdo všechno se na nás chystá?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Želvy Ninja 2

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Datum české a slovenské premiéry: 2. 6. 2016

Režíruje: Dave Green, hrají: Megan Fox, Jason Amel, Will Arnett, Brian Tee ad.

Větší, hlučnější a lepší? Zvlášť u posledního bodu těžko říct. Želvy Ninja 2 dostal na starost Dave Green (Earth to Echo), ale z upoutávky je pořád cítit především ruka producenta Michaela Baye. Jestli bude mít změna režiséra nějaký vliv na kvalitu výsledného filmu, to je ve hvězdách. Pokud vás ale jednička bavila, dá se silně předpokládat, že dvojka vaše očekávání také naplní. Vše o filmu zde.

Leonardo, Raphael, Michalengelo a Donatello čelí novým hrozbám: Mechanickým mimozemšťanům, šílenému vědci jménem doktor Baxter Stockman, Bebopovi a Rocksteadymu. Také se znovu utkají se svým největším nepřítelem, Trhačem a jeho klanem Foot. Želvám přispěchají na pomoc Vern, Apríl a Casey Jones.

 

Sebevražedný oddíl

Suicide Squad

Datum české a slovenské premiéry: 4. 8. 2016

Režíruje David Ayer, hrají: Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto, Joel Kinnaman ad.

Drsný režisér David Ayer a parta komiksových padouchů. Jde to dohromady? Co jsme měli možnost vidět na ploše tří trailerových minut, zatím to vypadá, že by mohlo. Specialista přes policejní dramata, ve kterých si hrdinové nebrali servítky, má v Sebevražedném oddílu k ruce hvězdné obsazení v čele s Margot Robbie, Willem Smithem nebo Jaredem Letem, který se zhostil úlohy nového Jokera. Tudíž bychom se krom řádně vyhroceného vyprávění (očekává se, že Suicide Squad bude mít ještě ostřejší hrany než BvS) měli dočkat i opravdu řádně psychopatických antihrdinů. Jsme zvědaví a rozhodně ne málo! Vše o filmu zde.

Být zlý je bezva. Tým těch nejnebezpečnějších superzločinců dostane ty nejsilnější zbraně, jaké má vláda k dispozici a je vyslaný na misi, během které má zneškodnit tajemnou a neporazitelnou bytost. Americká agentka tajných služeb Amanda Waller rozhodla, že úkol může splnit jedině tajně poskládaná skupina různorodých a opovrženíhodných jedinců, kteří prakticky nemají co ztratit. Členové týmu však záhy zjistí, že nebyli vybraní proto, že mají šanci uspět, ale proto, že na ně snadno půjde svalit vina, až nevyhnutelně selžou. Rozhodnou se členové sebevražedného oddílu nasadit své životy a zkusí uspět navzdory všem předpokladům nebo všichni začnou jednat na vlastní pěst a na ostatní se vykašlou?  

 

Gambit

Gambit

Datum české a slovenské premiéry: 6. 10. 2016

Režíruje Doug Liman, hrají: Channing Tatum ad.

Stejně jako s Deadpoolem, jsme se prvně setkali v X-Men Origins: Wolverine rovněž s mutantem Gambitem. V samostatném snímku však už nebude mít tvář Taylora Kitsche, protože roli převzal Channing Tatum. Film má být „sexy thriller“, ve kterém se bude loupit ve stylu Dannyho parťáků, a ujme se jej Doug Liman, který si loni vysloužil skvělé kritiky u akční sci-fi Na hraně zítřka. Schválně, jestli se mu povede uspět i s frajírkem z komiksových sešitů. Jedinou smutnou zprávou je, že po odkladech natáčení se letošní datum premiéry stihne jen stěží. Vše o filmu zde.

Gambit bude muž na hraně mezi dobrem a zlem, který se s X-Meny nekamarádíčkuje každý den. Je to zloděj a zároveň gentleman s dobrým srdcem, namyšlený frajírek a také jižan, rodák z New Orleans (Louisiana by měla hrát ve filmu důležitou roli). Gambit ovládá proudy čiré kinetické energie, ale také je zručný v boji muže proti muži, ve kterých využívá tyč bo.

 

Doctor Strange

Doctor Strange

Datum české a slovenské premiéry: 3. 11. 2016

Režíruje Scott Derrickson, hrají: Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams ad.

Po Ant-Manovi (a Black Pantherovi v Captainovi Amerikovi 3) se filmovému publiku představí v listopadu další z nových hrdinů od Marvelu, a to Doctor Strange, jenž dostal do vínku charisma Benedicta Cumberbatche. Zfilmovat komiks, jehož nedílnou součástí je magie, dostal za úkol Scott Derrickson (Sinister, remake Dne, kdy se zastavila Země). Uvidíme, nakolik tenhle nový směr Marvel Universe nakonec obohatí. Vše o filmu zde.

Neurochirurg doktor Stephen Strange po strašlivé autonehodě objevuje skrytý svět magie a alternativních dimenzí.

Tak co? Na koho se těšíte nejvíce a kdo vás moc nezajímá? Dejte nám vědět v komentářích.

« Předchozí kapitola

Sebevražedný oddíl

05.08.2016 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Krimi, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest