Batman: Affleck režírovat chce, ale má to háček

Batman: Affleck režírovat chce, ale má to háček | Fandíme filmu
A o čem by mohl samostatný film s Batmanem pojednávat?

V létě některé hollywoodské zpravodaje považovaly za hotovou věc, že Ben Affleck natočí příští samostatný film s Batmanem. Jiné uváděly, že se o režii zatím jedná. Teď Affleck v rozhovoru pro Total Film řekl, že by se režii Batmana nebránil a docela se mu ta myšlenka zamlouvá, ale má to několik podmínek. Musí si být jistý, že film bude dobrý – že se podaří najít vhodný námět, a že právě on se hodí k tomu, aby námět zpracoval.

Producent Charles Roven pak otevřeně říká, že scénář prostě musí být dobrý, aby o něj Affleck stál. Jak Roven, tak Affleck pak připomínají, že nezanedbatelnou roli hraje také volný čas. Afflecka čeká role ve dvou částech Justice League a ještě letos by měl režírovat snímek Live by Night. Natáčení Batmana by tedy jednoduše nemusel stíhat, i kdyby po něm toužil sebevíc. Co vy na to? Doufáte, že Ben ve svém kalendáři prostor pro Batmana najde?

Podle posledních zpráv scénář s Affleckovou pomocí píše Geoff Johns. O čem chtějí vyprávět? (Následující text obsahuje potenciální spoilery). Podle nepotvrzené zvěsti se chtějí volně inspirovat příběhy A Death in the Family a Under The Hood. Co to znamená ve filmovém světě?

Již delší dobu víme, že Affleckův Batman v minulosti spolupracoval s Robinem alias Jasonem Toddem, ale Joker jej zabil. V samostatném filmu by se Todd vrátil jako padouch Red Hood a začal v utajení páchat nejrůznější zločiny a svalovat vinu na Batmana. Zároveň by měl hrozit vyzrazením Batmanovy skutečné identity. Druhým záporákem filmu by pak byl samotný Joker (Jared Leto). Na Batmanovu stranu by se naopak měl postavit Nightwing, což je superhrdinská identita, kterou přijal Dick Grayson, který kdysi dávno také sloužil jako Batmanův pomocník Robin.

Red Hood je schovává skoro celý film pod maskou, takže jej klidně může hrát neznámý herec. V komiksech se z něj později stává antihrdina, takže by se jak on, tak Nightwing mohli objevovat i v budoucích komiksových filmech. Dick Grayson by měl být zmíněný v Batman v Superman, Jason Todd by tam (popřípadě v Suicide Squad) dokonce mohl mít i cameo. Ani Red Hood ani Nightwing obvykle nemají žádné nadpřirozené schopnosti, podobně jako Batman jsou to jednoduše schopní bojovníci pod maskou.

Ještě jednou opakujeme, že zatím nejde o potvrzené informace, ale pokud by na konfrontaci Batmana s Red Hoodem nakonec skutečně došlo, nebylo by to vůbec na škodu, podobně osobní příběh by Netopýřímu muži v jeho samostatném filmu určitě slušel. Zvlášť po intergalaktickém běsnění, které jej čeká v Justice League.

Zdroje: Total Film via SHH, Joblo

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest