Box Office: Cooper coby nedokonalý šéf a Bullock v krizi

Box Office: Cooper coby nedokonalý šéf a Bullock v krizi | Fandíme filmu
Zdá se, že většinu novinek snad ani nemělo cenu točit, vyjma bondovky Spectre, která trhá rekordy v Británii.

První čtyřku tohoto víkendu znáte už nazpaměť. Interstellarem letoška je Marťan, seriózní popcornová sci-fi, která vysokými tržbami určitě už dávno přemluvilo Akademii k oscarovým nominacím. Čerstvých 11 milionů je to tento víkend, celkově je film na 428 milionech celosvětově. Husí kůže dostala 10 milionů a v Americe jde k 60 mega. Celosvětově má milionů 66. "Dospělácká" alternativa po Marťanovi je jinak Most špiónů od Stevena Spielberga s 8 miliony a 45 mega z Ameriky a 57 celosvětově. A nakonec Hotel Transylvánie 2 s 6 miliony a 373 miliony celosvětově.

První novinkou tohoto víkendu je Dokonalý šéf s Bradleym Cooperem, který je nedokonalý až hrůza. Pro Coopera je totiž premiéra 5 milionů dolarů jedna z nejhorších v jeho kariéře. Kulinářské melodrama o zlém šéfkuchaři, kterému jeho podřízení obměkčí srdce, zatímco se prostříhává na bublající hrnce a prskající máslo na pánvi, není navíc ani kdovíjak oblíbené u kritiků a bolí to o to víc, že se většina hercových fanoušků ještě nevzpamatovala z průšvihu jménem Aloha. V aktuální nabídce dospělých filmů, kde dominuje Marťan následovaný Mostem špiónů, se prostě místo na podobné projekty hledá těžko.

Naprosto to samé platí i u Our Brand is Crisis, což je zase projekt Sandry Bullock, se kterým přichází po takových hitech jako Gravitace, Drsňačky nebo Mimoňové. Satirická komedie, kde dvě agentury svádí boj o volby v Bolívii, je podle recenzentů stejně nudná jako Dokonalý šéf a byla i diváky stejně ohodnocena. Rozdíl je v tom, že premiéra 3,4 miliony není jednou z nejhorších, ale rovnou opravdu tou nejhorší tržbou v kariéře Sandry Bullock.

Co se týče novinek minulého týdne, tak je jednookým králem mezi slepými Poslední lovec čarodějnic, kterému stačilo 5 milionů k šesté příčce. Obecně ale tahle suma nestačí na nic, protože v Americe je film sotva na 19 milionech. Rozhodně tedy nemluvíme o nové sérii, ani o touze fandů vidět Vina v "něčem dalším po Rychle a zběsile 7". Hovoříme spíš o filmu, který se zuby nehty drží nad hladinou s 38 mezinárodními miliony, které jsou určitou nadějí, že se ten 75milionový rozpočet nakonec nějak čarodějně zaplácne.

Halloween kdovíjak nepomohl ani poslednímu Paranormal Activity s podtitulem Ghost Dimensions. I tady se musí zachraňovat ze zbytku světa (aktuálně 37 milionů), protože v Americe film dává jen 3,5 milionů k úhrnným 13,5 mega. Co by vás ale mělo mrzet ještě víc než neúspěch Paranormal Activity, je absolutní nezájem o Steva Jobse. Michael Fassbender si totiž vede ještě hůř než Ashton Kutcher, protože padá o 64 % a končí s 2,5 miliony (Jobs s Kutcherem měl 2,8 miliony při 57% propadu). Universalu se tedy zatím vrátilo jen 14,5 milionů z Ameriky a musí doufat, že otálející diváky přemluví nějaké sošky, které by měl film posbírat.

Téměř celou americkou Top 10 si ale podává Spectre. Nejnovější Bondovka podle prvních recenzí upřednostnila staromilský přístup, nabídla spoustu akce v lákavých kulisách, to všechno na úkor postav a příběhu. Nadšení ale samozřejmě převládá a ukázal to i první týden v britských kinech, kde padaly denní rekordy už od čtvrtka. Film odsud nakonec vydoloval 64 milionů a dalších 13 milionů přišlo ze Skandinávie. Všude tedy padly tržby Skyfallu, ve Švédsku dokonce Spectre navýšil oproti poslední Bondovce o třetinu diváků.

Spectre ve Státech doplní příští týden Snoopy a Charlie Brown společně s menším Brooklynem a Spotlightem.

Zdroj: Forbes

Husí kůže

16.10.2015 | USA, Austrálie
Komedie, Dobrodružný, Horor, Rodinný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest