Dokonalý šéf: Bradley Cooper vaří jako o život

Dokonalý šéf: Bradley Cooper vaří jako o život | Fandíme filmu
Vaření je v současnosti in. Tak strašně in, že se z boje o michelinské hvězdy dá udělat napínavé drama. Za pár dní je u nás v kinech, tak se seznamte, koukněte na trailery.

Michelinské hvězdičky jsou jedno z nejprestižnějších ocenění, které může jakákoliv restaurace na světě dostat a je extrémně obtížné jej obdržet. O tom něco ví i Bradley Cooper jako šéfkuchař Adam Jones v novém filmu z kuchařského prostředí, Dokonalý šéf (Burnt). Adam od šestnácti let vařil v Paříži a postupně se mu povedlo vyšplhat až na post šéfkuchaře a získat dvě michelinské hvězdičky. Na absolutní vrchol, v podobě tří hvězdiček, se mu dosáhnout ale nepodařilo. Z práce byl vyhozen kvůli drogové závislosti a přitom si nadělal i pár nepřátel. To ale Jonese od vaření neodradí. Rozhodne se otevřít si vlastní restauraci v Londýně a konečně získat třetí michelinskou hvězdičku.

V tom mu má pomoci jeho vlastní tým kuchařů složený ze Sienny Miller (Americký sniper, Hvězdný prach), Omara Sye (Nedotknutelní, X-Men: Budoucí minulost) a dalších. Dále se ve filmu objeví například Uma Thurman, jako přísná kritička restaurací, nebo Ema Thompson, jako doktorka snažící se pomoci Jonesenovi se závislostí. Film zrežíroval John Wells , známý spíše jako scenárista amerických seriálů Shameless nebo Policajti z L.A.. Scénář napsali Steven Knight (Láska na kari, Peaky Blinders) a Michael Kalesniko (Iron Sky).

Dokonalý šéf je prezentován jako komediální drama. Teaser ale film vykresluje spíše jako čisté drama. Rychlé střihy pomáhají vyvolat hektický dojem, podobný spěchu v samotné restauraci během rušného večera. Ten je v teaseru vyobrazen věrně, podobný tomu, jak ho lze vidět například v nějakém televizním pořadu s Gordenem Ramsaym. I typické “ano, šéfe” několikrát zaznívá. Po jakémkoliv náznaku komedie tu ale není ani vidu ani slechu. Oproti tomu druhý trailer už se nese v odlehčenějším duchu. Střihy jsou pomalejší, objevují se vtipné momenty a všeobecně druhý trailer víc odpovídá popisu filmu. Jak v teaseru, tak v traileru prevládají scény s Bradleym Cooperem, který je zvládá utáhnout sám a zbytek hereckého složení ho dobře doplňuje. Pokud chcete vidět víc, přikládáme k trailerům také několik kompletních scén.

Je také dobré zmínit, že Cooper už má “s kuchyní” praxi. V roce 2005 totiž hrál v podobně laděném seriálu Šéfkuchař nadivoko. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 22.10. 2015.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest