Star Wars VII lámou kasovní rekordy ještě před premiérou

Star Wars VII lámou kasovní rekordy ještě před premiérou | Fandíme filmu
Předprodeje lístků na Síla se probouzí jsou enormní za mořem, v Evropě i v Česku.

Star Wars začínají lámat rekordy ještě před svým uvedením. Bezprecedentní nástup, který nemá v historii filmového světa obdoby. Tak by se dal ve zkratce charakterizovat předprodej lístků na prosincovou premiéru. Kultovní sága vytvořila rekordy v prodeji lístků v USA, Velké Británii a Austrálii. Řada lidí si s předstihem kupuje lístky, protože se oprávněně obává, že by se na ně v úvodních dnech nemuselo dostat. A provozovatelé kinosálů přidávají s úsměvem na tváři další projekce.

Podle amerického prodejce Fandango se na první den promítání prodalo osmkrát více lístků, než na předchozího držitele tohoto rekordu – Hunger Games. IMAX se nechal slyšet, že nikdy v historii se žádnému snímku nepodařilo prodat lístky za více než 1 milión USD během jednoho dne. A Star Wars? Legendární sci-fi sága si připsala dech beroucích 6,5 miliónu USD! A to ještě během úvodního dne předprodeje na několik hodin zkolabovaly servery, takže výsledná částka mohla být ještě o poznání vyšší. Ve Velké Británii se během prvních 24 hodin prodalo více než 200 000 lístků, což je také absolutní rekord. Velkému zájmu se těší sága George Lucase i v našich končinách. Podle českého distributora Falcon se prodalo během prvního týdne od spuštění rezervací rekordních 25 tisíc vstupenek. Na řadu půlnočních premiér zmizely lístky za několik minut.

V zahraničí se už nepokrytě začíná spekulovat o tom, že by snímek s podtitulem Síla se Probouzí mohl atakovat pozici Avatara a stát se nejvýdělečnějším filmem všech dob. Není pochyb o tom, že pozice Jurského světa, který drží rekord prvního víkendu a třetí příčku v celkovém žebříčku tržeb, se silně otřásá v základech. Nechme se překvapit, kam až může nyní už bezpochyby jeden z nejočekávanějších filmů všech dob, v historickém žebříčku vystoupat. Zatím to vypadá, že nové Star Wars provází velká síla.

Star Wars: Síla se probouzí

14.12.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest