Star Wars: Síla se probouzí - Plnohodnotný trailer

Star Wars: Síla se probouzí - Plnohodnotný trailer | Fandíme filmu
Po několika teaserech se konečně Hvězdné války představují v plnokrevné upoutávce. AKTUALIZOVÁNO o náš komentář.

Přehrát trailer popáté...setřást mráz v zádech...uf. Nejočekávanější film roku? Teď už nemůže být pochyb! Upoutávky na Star Wars: Síla se probouzí postupně zvyšují nápor. První vlastně jen ukázala pár rozpohybovaných fotek, druhá už byla sdílnější. Teď je tu ochutnávka plnohodnotná, která třetí trilogii Hvězdných válek otevírá v plné epické šíři. I se zavřenýma očima by díky hudbě Johna Williamse byl trailer zážitkem. Když se ale známé motivy spojí s rozmáchlými obrázky od J.J. Abramse, čelist jde definitivně dolů.

J.J. nás bere do barvitých cizích světů, které v sobě mají cosi povědomého a zároveň jsou zcela nové. Jednotlivé lokace působí hmatatelně, kamera je nechá krásně vyniknout. A pak jimi prolétá tak, aby záběry měly co největší dynamiku, ale zároveň jsme neztráceli přehled o tom, co se v dané scéně vlastně děje. Nové hrdiny okamžitě máte chuť blíže poznat a vydat se s nimi za dobrodružstvím. Kdo přesně je pouštní dívka Rey (Daisy Ridley)? Proč se Finn (John Boyega) postavil proti armádě Stormtrooperů, za kterou dosud bojoval?

Poe Dameron (Oscar Isaac), generál Hux (Domhnall Gleeson) a kapitán Phasma (Gwendoline Christie) se objevili jen na chvilku, Maz Kanata (Lupita Nyong'o) v traileru dokonce jen promlouvá. Kdo na sebe ale spolehlivě strhává pozornost, je Adam Driver jako Kylo Ren. Zatím nemáme nejmenší tušení, proč tak vášnivě hodlá dokončit to, co Darth Vader začal, ale to nemění nic na tom, že jeho osobnost je prostě magnetická. Pevný postoj, rozhodná gesta, obrovský rudý meč – to všechno vyzařuje nesmírnou sílu (a nejspíš i Sílu s velký S).

Vše pak perfektně rámují Han Solo (Harrison Ford), Chewbacca (Peter Mayhew) a Leia (Carrie Fisher), kteří sami připomínají, že jejich příhody nejsou jen legendou z dávných časů, ale zásadní události, ze kterých nové Star Wars organicky vyrůstají. Staré se střetává s novými, aby vytvořili ideální poměr hvězdné zábavy. Minimální přítomnost Luka Skywalkera (Mark Hamill) pak dává tušit, že ať už trailery ukazují kolik chtějí, pořád má Síla se probouzí v rukávu ještě celou řadu es. Už aby bylo 17. prosince!

Star Wars: Síla se probouzí

14.12.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest