Johnny Depp chystá elegantní detektivku

Johnny Depp chystá elegantní detektivku | Fandíme filmu
Kdo mu jí bude režírovat a koho by rád viděl v roli svého ženského protějšku?

Johnny Depp je k nezastavení. V kinech se prohání jako Jack Sparrow ve čtvrtých Pirátech z Karibiku (přečtěte si naši recenzi), kteří si finančně nevedou vůbec špatně, takže se ho Disney snaží rychle natlačit do pětky, ke které už je hotový scénář. Zároveň by ale pro myšáky měl s původním režisérem pirátů Gorem Verbinskim dělat dobrodružnou podívanou ve stylu Zorra s názvem The Lone Ranger. Natáčení však nezačne minimálně do doby, dokud Depp nedotočí svůj současný projekt – upíří drama Dark Shadows, které točí se svým oblíbeným Timem Burtonem. A oblíbil si nejspíš i Roba Marshalla (režisér Pirátů z Karibiku 4), protože spolu s ním začal chystat ještě jeden projekt.

Film se bude jmenovat The Thin Man (Hubeňour) a jde o remake klasické detektivní komedie z třicátých let. Ta sama vychází z neméně populární knižní předlohy, která vedle nejznámějšího filmu inspirovala ještě čtyři sequely, televizní seriál a rozhlasovou dramatizaci. Celá série se točí kolem bohatého manželského páru, který ve svém bezbřehém volném čase vyšetřuje zločin. On je znuděný alkoholik a bývalý detektiv, ona mladá rentiérka, co miluje společenský život. Jejich úspěch u diváků pak tkvěl především v jejich vzájemné chemii a nekonečné zásobě vtipných bonmotů, které duo při vyšetřování trousí. (Koukněte třeba na tohle video). Zkrátka takový trošku ostřejší Hercule Poirot.

Johnny má zřejmě Thin Mana opravdu rád, protože jeho remake prosazuje už nějakou dobu, ale teprve v poslední době se dal projekt do pohybu. V březnu studio Warner najalo scenáristu Jerryho Stahla (napsal řadu televizních věcí, jako třeba tematicky podobný Moonlighting, ale také výborné druhé Mizezy), který by měl příběh sice nechat zasazený do třicátých let, ale zároveň ho řádně aktualizovat. Dnešní styl vyprávění či smysl pro humor jsou už přeci jen někde trošku jinde. Začátkem května pak byla potvrzena účast režiséra Marshalla. Ten už v minulosti prokázal, že dobovou estetiku zvládá na jedničku a konverzační komedie mu přeci jen sedne daleko víc, než akční eskapády, které ve čtvrtých Pirátech naprosto nezvládl.

Posledním zajímavým přírůstkem do týmu by mohla být Rachel Weisz, kterou by tvůrci chtěli po bok Deppa do hlavní ženské role. Jenže je otázkou, jak na tom bude časově. Nabídek má poslední dobou snad ještě víc, než Johnny. Naposledy se o ní mluvilo v souvislosti se čtvrtým dílem Bourneovské série. Celý projekt budeme každopádně i nadále sledovat, protože elegantní konverzační komedie s detektivní zápletkou by v podání takového zkušeného týmu vůbec nemusela dopadnout špatně.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest