The Bourne Legacy: Zahraje si ve filmu Rachel Weisz?

The Bourne Legacy: Zahraje si ve filmu Rachel Weisz? | Fandíme filmu
Rachel Weisz jako drsná špionka v pokračování Bourneovské série? To si necháme líbit. Plus kompletní představení filmu.

Talentovaná Rachel Weisz vždycky šikovně bruslila mezi vysokorozpočtovými velkofilmy a umělecky ambicióznějšími projekty. Tentokrát to bude z mainstreamovějšího soudku – studio Universal s herečkou intenzivně vyjednává a roli v novém Bourneovi. Konkrétně by mohla hrát odchovance tajného vládního programu, který plodí ještě nebezpečnější agenty, než vymývání mozků, které podstoupil Jason Bourne. Otázkou je, jestli roli bude moct nakonec přijmout, protože zároveň vyjednává o účasti ve filmu Oz: The Great And Powerful, který ve stejné době bude natáčet Sam Raimi.

 

Co všechno o novém Bourneovi víme

Studio Universal má už delší dobu celkem nouzi o pořádné hity a tak není divu, že i přes jistou uzavřenost Bourneovské trilogie chtělo na úspěšnou sérii za každou cenu navázat. Mezi filmovými publicisty se dokonce spekuluje o tom, že stomilionový propadák Zelená zóna studio schválilo jenom proto, aby si zavázalo režiséra Bourneovek Paula Greengrasse. Ten se přes veškerou snahu Universalů stejně rozhodl ze čtyřky vycouvat a spolu s ním odešel i představitel hlavní role Matt Damon, který už delší dobu prohlašoval, že bez Greengrasse do dalšího dílu nepůjde.

Naštěstí se studio neuchýlilo k přeobszování. Místo toho se dočkáme příběhu s jinou hlavní postavou, která bude hlouběji poodhalovat svět zákeřných vládních organizací, který nakousla už původní trilogie. Pokud by se sérii i nadále dařilo, můžou se Damon s Greengrassem do rozjetého vlaku kdykoliv znovu vrátit, protože zadní vrátka pro Bourneovu postavu by měla zůstat neustále otevřená. Nástinu děje celkem odpovídání i zvolený název – The Bourne Legacy (Bourneův odkaz). Film nebude mít vůbec nic společného s knihou stejného jména.

Režisérské sesle po Paulu Greengrassovi chopí Tony Gilroy – Scénárista všech tří Bourneů, který má zkušenosti už i s režií. Na kontě má kupříkladu povedeného Michaela Claytona. Pikantní na dané výměně je, že Gilroy nebyl dvakrát spokojený s tím, jakým způsobem naložil Greengrass s jeho scénářem v případě Bourneova mýtu. Uvidíme, jak si poradí s otěžemi on sám.

 

Peripetie s výběrem protagonisty

Hlavní postavu čtvrtého filmu si zahraje rychle stoupající hvězda Jeremy Renner, který se během pouhých dvou let změnil z neznámé tváře na jednoho z nejobsazovanějších herců současnosti. Potom co si udělal jméno v oscarovém válečném dramatu Smrt čeká všude, dostal roli hned ve třech velkých akčních sériích. Kromě nového Bournea se objeví také jako Hawkeye v Avengers a jako parťák Toma Cruise v Mission Impossible 4. Zajímavé je, že i Cruisova série s ním podle všeho počítá jako s možným nástupcem stárnoucího agenta Ethana Hunta. Aby jeden herec táhnul zároveň dvě žánrově velmi podobné značky, to se zrovna často opravdu nestává.

Uvidíme, jak k nastalé situaci obě strany v budoucnu přistoupí. Jisté je jen to, že v případě Bournea nebyl Renner preferovanou volbou ani pro studio, ani pro režiséra. Universal do role chtěl nějakého mladého hezouna, ideálně Garretta Hedlunda (Tron), Shiu LaBeoufa nebo Taylora Kitsche (Gambit z Wolverina). Gilroy protěžoval Joela Edgertona, talentovaného Australana, který loni zazářil v ceněné kriminálce Království zvěrstev. Renner pak byl kompromisní volbou, na které se obě strany dokázaly jakš takš shodnout. Na jednu stranu budiž Jeremymu přáno, je to talentovaný chlapík a úspěch si zaslouží. Na tu druhou je tak trochu škoda, že ho čekají dvě typově podobné role. Uvidíme, jak moc se mu nakonec obě postavy podaří odlišit, zatím každopádně pořád ještě není vůbec jisté, nakolik obecenstvo sérii bez Jasona Bournea (a Matta Damona) přijme.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest