Osm hrozných: Tarantino připravil dva různé sestřihy

Osm hrozných: Tarantino připravil dva různé sestřihy | Fandíme filmu
70mm verze filmu bude oproti té standardní delší.

Quentin Tarantino se nijak netají tím, že nemá rád digitální kamery a digitální projekce filmů. Dokonce jednou za čas začne hrozit, že kvůli ústupu filmového pásu skončí s natáčením mnohem dříve, než mu dojde tvůrčí elán. Zatím se ale z Quentina filmový historik na plný úvazek nestal (ano, po skončení režisérské kariéry se chce věnovat psaní filmové literatury) a Osm hrozných mu dokonce chuť do práce zdánlivě zvětšilo. Tarantino totiž natočil svůj poslední film rovnou na 70mm pás (přesněji řečeno je to 65mm, ale technické podrobnosti teď nechme stranou) a ve velkorysém formátu bude film také promítat.

A aby byly sedmdesátkové projekce skutečně něco extra, připravil pro ně režisér speciální sestřih. Nejen, že bude mít film předehru a přestávku, tak jako bylo na začátku poloviny minulého století zvykem u premiér očekávaných velkofilmů. Analogové projekce Osmi hrozných budou také o šest minut delší! Verze pro kina má být svižná a vhodná i pro pozdější vydání na domácím videu, kde roztěkaní diváci chtějí, aby film pořádně odsýpal. V sedmdesátimilimetrové variantě bude naopak řada scén delších, nebude se tak rychle stříhat. V 70mm verzi tedy nebude nic vyloženě navíc, Tarantino akorát diváky nechá déle kochat nad jednotlivými záběry, nabídne jim malinko uvolněnější tempo.

V minulosti Tarantino přislíbil, že pomůže asi padesáti kinům po celém světě film v této 70mm verzi promítat, avšak není příliš pravděpodobné, že by za běžných okolností byla tahle varianta k vidění i u nás. Jak už jsme psali před pár měsíci, jedinou nadějí je asi projekce na jednom ze dvou českých 70mm festivalů.

The Hateful Eight (Nenávistivá osmička) se odehrává dvanáct let po skončení Občanské války. Zasněženým Wyomingem projíždí dostavník, který uhání k městu Red Rock. V dostavníku sedí lovec odměn John Ruth (Kurt Russell), známý také jako „Kat“, spolu se svojí zajatkyní, Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh), která má být v Red Rock podrobena spravedlnosti. Cestou potkávají dva cizince. Majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého unijního vojáka, ze kterého se stal nechvalně proslulý lovec odměn, a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského renegáta, který tvrdí, že je ve městě novým šerifem.

Skupinu zastihne sněhová bouře, a tak vyhledá útočiště v Minniině galanterii, zastávce dostavníku v horském průsmyku. U Minnie je však neuvítá majitelka, ale čtyři neznámé tváře. Bob (Demian Bichir), který se o podnik stará, zatímco je Minnie na návštěvě u své matky, Oswald Mobray (Tim Roth), popravčím Red Rocku, honák Joe Gage (Michael Madsen) a konfederační generále Sanford Smithers (Bruce Dern). Když bouře horskou zastávku odřízne, začíná osmi cestovatelům docházet, že by se nakonec do Red Rocku vůbec nemuseli dostat... Dále hrají Channing Tatum či Zoe Bell, scénář a režie - Quentin Tarantino.

Datum české premiéry je stanoveno na 7.1. 2016, datum slovenské premiéry na 21.1. 2016.

Zdroj: Variety

Osm hrozných

07.12.2015 | USA
Krimi, Drama, Thriller, Mysteriózní, Western
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest