Cesta vzhůru: Dokument mezi nebem a smrtí

Cesta vzhůru: Dokument mezi nebem a smrtí | Fandíme filmu
Sugestivní dokument pojednává o horolezci Radkovi Jarošovi, který i bez prstů na nohou dokázal zdolat všechny osmitisícové hory světa. Ve čtvrtek jde film do kin!

Všichni fanoušci horolezeckých aktivit a filmů se stejnou tématikou by měli zpozornět, neboť 27.8. přichází do českých kin film s horolezcem Radkem Jarošem v „hlavní roli“. Možná jste loni zaznamenali jeho výstup na druhou nejvyšší horu světa K2, díky kterému se stal prvním Čechem a teprve patnáctým člověkem na světě, který zdolal všech 14 „osmitisícovek“ bez kyslíku (o výstupu běžel i krátký seriál na Streamu). I během tohoto výstupu se sbíraly materiály na dokument Cesta vzhůru, který pojednává především o Radkovi Jarošovi a jeho zdolání poslední osmitisícovky.

Režisér filmu David Čálek (Pirátské sítě, Berkat a Maršo – štěstí a svoboda) se jakožto zkušený kamareman chopil i kamery a pokusil se zachytit nejen náročnost všech těch výstupů, ale také to, co jim předchází a co po nich následuje. Ať už se jedná o fyzickou přípravu a omrzlé prsty nebo o loučení s rodinou a názor okolí na tuto neobyčejnou zálibu. Film se tak netočí pouze okolo maček a lan, ale také okolo rodiny, kamarádů a silném odhodlání. Dle slov režiséra diváci nemají čekat žádný outdoorový film nebo lidskou tragédii, ale spíše příběh o člověku, který jde od dětství za svým snem a má s tím těžkosti. Producenty filmu jsou Richard Němec a Petr Plewka.

Na ukázku a klipy z filmu, který (úspěšně) vybíral prostředky i prostřednictvím komunitního financování se můžete podívat níže.

Cesta vzhůru: Upoutávky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest