Bod zlomu: Trailer - Remake sází na extrémní sporty

Bod zlomu: Trailer - Remake sází na extrémní sporty | Fandíme filmu
Keanu Reeves a Patrick Swayze u toho tentokrát nebudou, zato se filmaři budou spoléhat na poctivé kaskadérské kousky. AKTUALIZOVÁNO o další upoutávku

AKTUALIZACE: Do playlistu k traileru přidáváme ještě čtyřminutový featurette, který se do hloubky pouští do natáčení s extrémními sportovci.

Původní článek: Bod zlomu (Point Break) ze začátku devadesátých let minulého století možná není taková akční klasika, jako třeba Nebezpečná rychlost nebo Smrtonosná zbraň a nikdy se nedočkala pokračování, přesto vždycky tak nějak dřímal v našem kulturním povědomí. Vzpomeňte například na úsměvnou poctu v Jednotce příliš rychlého nasazení. A právě kvůli té všeobecné známosti se v Hollywoodu rozhodli, že je načase natočit remake.

V tom půjde přesně o to samé, jako v původním filmu. Policajt v utajení pronikne do gangu extrémních sportovců, kteří za pomoci svých schopností vykrádají banky a snaží se narušit světovou ekonomiku. Potíž je v tom, že se agent FBI Johnny Utah začne sbližovat Bodhim, charismatickým leaderem gangu.

V hlavních rolích se objeví zatím nepříliš provaření Luke Bracey (November Man), Édgar Ramírez (Hněv titánů, Chraň nás od zlého) a Teresa Palmer (Mrtví a neklidní, Jsem číslo čtyři), režíroval nepříliš zkušený Ericson Core, který má na kontě zatím jen sportovní drama Nepřemožitelný a předtím se živil jako kameraman (shodou okolností točil první Rychle a zběsile, což je taková variace na Bod zlomu). Je tedy vůbec o co stát?

Překvapivě možná ano. Dialogy sice v první upoutávce celkem drhnou, avšak film v ní působí velice zemitým, hmatatelným dojmem, což je dáno tím, že filmaři najali řadu extrémních sportovců, kteří všechny nebezpečné kousky skutečně provedli, bez výraznější pomoci triků. Chladný vizuál si Core pohlídal, jakous takous živočišnou energii v sobě ústřední pánská dvojka také má (i když v tuhle chvíli asi málokdo věří, že by mohli překonat Keanu Reevese a a Patricka Swayzeho z původního filmu), tak třeba nás čeká slušná adrenalinová jízda. Slovenské datum premiéry je stanoveno na 31.12. 2015, s českou premiérou se také předběžně na letošní rok počítá.  V galerii najdete plakát.

Bod zlomu: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest