Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení

Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 38 obrázků
K tomu další fotky, Tom Holland na place, herci a Kevin Feige o ústředním konfliktu, o návaznosti na předchozí filmy, William Hurt o Red Hulkovi.

Článek obsahuje řadu menších spoilerů.

Během Disneyho akce D23 byl odhalen první trailer na Captaina Ameriku: Občanskou válku, ale také jsme se dozvěděli, že natáčení filmu má skončit v nejbližší době. V posledních dnech se točilo v Německu (v Berlíně a Lipsku), kde také byl na place poprvé vyfocen Chadwick Boseman v kostýmu Black Panthera. Jak postava vlastně zapadá do celého filmu? Šéf Marvelu Kevin Feige nedávno prozradil, že studio potřebovalo někoho, kdo ve velkém konfliktu superhrdinů nebude stát ani na straně Captaina Ameriky ani na straně Iron Mana. Někoho, kdo bude mít úplně jiný pohled na věc. Někoho, jako je Black Panther.

Black Panther pochází z malé zemičky zvané Wakanda, která si dosud žila poměrně uzavřeným životem. Během událostí Avengers: Age of Ultron z ní byly ukradeny značné zásoby vzácného Vibrania, které způsobily velký chaos. Proto se Black Panther a jeho otec T'Chaka (vládcové Wakandy) rozhodnou, že nemohou dále strkat hlavu do písku a musí se alespoň pokusit zapojit do mezinárodního dění a zároveň tak ochránit svou zem.

Konflikt mezi kapitánem Rogersem a Tonym Starkem přitom opravdu má být podstatou celého filmu. Příběh Civil War (Občanské války) je podle Feigeho velice jednoduchý: Kapitán a Tony se neshodnou v klíčovém politickém názoru a nějakým způsobem na vzájemnou neshodu reagují. Jednotliví členové Avengers se následně postaví buď za jednu nebo druhou vůdčí osobnost. Pokud chcete rozložení sil znát už takhle dlouho před premiérou, označte kurzorem následující „neviditelný“ text:

Na stranu Kapitána se dle dostupných informací postaví: Falcon, Hawkeye, Scarlet Witch Ant-Man a posléze také Winter Soldier. Na Iron Manově straně mají stát War Machine, Black Widow, Vision a Spider-Man.

I přes množství postav se však podle Chrise Evanse opravdu nemusíme bát, že by nás v kině čekali další „Avengers“. Avengers se totiž snaží dát všem postavám nějaký prostor, zatímco Captain America: Civil War naprosto přesně ví, jaký příběh se snaží vyprávět a co si od postav žádá. Krom několika hlavních postav tak zřejmě ostatní budou sloužit spíše pro dokreslení celé situace – místo anonymních tváří se do konfliktu zapojí staří známí. Anthony Mackie (Falcon) společně s Evansem fanoušky také uklidňuje, že hrdinové jsou pořád jedna velká rodina, a i když se mezi nimi rozhoří otevřený konflikt, pořád je to bratrské pošťuchování. Jeden druhého mají tak rádi, že se prostě nedokážou rozejít, a když míra nesouhlasu přesáhne únosnou mez, trochu si mezi sebou nafackují.

Co vlastně má rozkol mezi dvěma vůdci Avengers způsobit? Podle oficiální synopse filmu po dalším mezinárodním incidentu chtějí světoví politici ustanovit řád, který jasně určí, kdy a kde mají Avengers zasahovat a kdo bude nést odpovědnost za případné škody. V komiksech má problematiku řešit „Zákon o registraci superhrdinů“, ve filmech to bude tzv. „Dohoda“. Tony Stark se za Dohodu postaví, Steven Rogers ji zásadně odmítá. A zatímco v komiksech jednání o Zákonu o registraci superhrdinů vyprovokoval nešťastný zásah skupiny zvané New Warriors proti záporákovi Nitrovi, ve filmu vášně vzbudí nepodařená mise nového týmu Avengers. Captain America, Falcon, Black Widow a Scarlet Witch se v úvodu filmu postaví Crossbonesovi (Brock Rumlow, jenž sotva přežil zranění z Captain America: Winter Soldier), který vtrhne na tržiště plné lidí, ověšený výbušninami. Scarlet Witch se jej údajně pokusí zvednout do vzduchu, aby ochránila lidi na zemi, nepodaří se jí však výbuch dostatečně odizolovat a zemře mnoho nevinných.

Vedle ústředního konfliktu mezi Capem a Iron Manem bude film navazovat také na Winter Soldiera. Dál se bude rozvíjet přátelství mezi Kapitánem a Falconem a oba dva se budou dál snažit najít Buckyho, nad kterým Steven nedokáže zlomit hůl. A to i přesto, že mu všichni okolo říkají, ať to vzdá, protože jednomu z nejhorších vrahů posledních desetiletí podle nich zkrátka není pomoci.

Zajímavostí je, že jednu scénu s Kapitánem a Buckym jsme už viděli, a to jako potitulkovou scénu v Ant-Manovi. Filmaři tam původně chtěli dát nějaký vtípek, podobně jako ve Strážcích galaxie, ale když Kevin Feige viděl při natáčení Captain America: Občanská válka scénu, ve které je Winter Soldier přiskřípnutý ve svěráku, hned si řekl, že by dobře pasovala do Ant-Mana, když už je maličkatý hrdina výslovně zmiňován. Je však pravděpodobné, že v Občanské válce bude pasáž jinak sestříhaná či natočená z jiného úhlu. Něco podobné se stalo už v Iron Manovi 2, na jehož konci je scéna s kladivem, kterou později můžeme vidět v prvním Thorovi.

Ještě se ale vraťme k fotkám z natáčení. K vidění jsou mimo jiných Tom Holland (Spider-Man), Daniel Brühl (Baron Zemo) nebo Emily VanCamp (Agentka 13), i když všichni bez kostýmů. Scarlett Johansson má na jedné z fotek v civilu ostříhané vlasy. Nosí snad herečka po celou dobu natáčení paruku nebo se ostříhala právě kvůli CA: Civil War? Dále jsou na fotkách s Buckym (Sebastian Stan) vidět rumunské noviny, část filmu se tedy nejspíš odehrává právě v Rumunsku. Vedle toho se hrdinové podívají do Nigérie, Londýna, Vídně, zřejmě také do fiktivní Wakandy a do domu Petera Parkera v New Yorku.

Kdo se zatím na fotkách neukázal, jsou Martin Freeman a William Hurt. O Freemanově postavě jsme se dozvěděli, že pracuje pro americkou vládu, a že jejím úkolem je držet superhrdiny na uzdě. Zřejmě ale má také nějaké vlastní, skryté zájmy. Postavu bychom měli v budoucnosti vidět znovu, příště nejspíš v Black Pantherovi. William Hurt byl potom tázán na nepotvrzené klepy, podle kterých by se jeho generál (teď už ministr) Ross měl ve filmu změnit v Red Hulka. Herec se jen usmál, připustil, že už v Neuvěřitelném Hulkovi hrál Rosse jako postavu s monstrózním egem, takže kdyby byla ta možnost, pak proč ne, proč se nepřeměnit v monstrum jako takové a užít si tu neuvěřitelnou sílu, kterou Hulk disponuje. Samozřejmě jde ale jen o zdvořilostní frázi v rámci rozhovoru a rozhodně ji nejde brát jako potvrzení, že k proměně ve filmu skutečně dojde. Naopak snad už definitivně můžeme zapomenout na to, že by se ve filmu objevil Hulk zelený, alias Bruce Banner (Mark Ruffalo). Natáčení prakticky skončilo a zatím nemáme sebemenší zmínku o tom, že by se jej herec jakkoliv účastnil.

Captain America: Civil War navazuje tam, kde skončil Age of Ultron. Steve Rogers vede nový tým Avengers, který se i nadále snaží ochraňovat lidstvo. Po dalším mezinárodním incidentu, který se neobejde bez obětí a škod, však narůstá politický tlak na ustanovení řádu, který pevně určí, kdy a kde mají Avengers zasahovat a kdo je odpovědný za případné škody. Politický tlak rozdělí Avengers a to ve chvíli, kdy se snaží svět ochránit před novým hanebným nepřítelem.

Ve filmu se vrací ti Avengers, kteří se na konci Age of Ultron stále nalézali na zemském povrchu, tedy Captain America (Chris Evans), Iron Man (Robert Downey Jr.), Black Widow (Scarlett Johansson), Hawkeye (Jeremy Renner), War Machine (Don Cheadle), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Vision (Paul Bettany) a Falcon (Anthony Mackie). Dále se vrací postavy z Captaina Ameriky: Winter Soldier, tedy Winter Soldier (Sebastian Stan), Sharon Carter (Emily VanCamp) a Crossbones (Frank Grillo). Dále se ve filmu objeví také Ant-Man (Paul Rudd) a generál Ross (William Hurt). Nově se ve světě Marvelu představí také Black Panther (Chadwick Boseman), Baron Zemo (Daniel Brühl) a Martin Freeman v blíže nespecifikované roli. Režírují Joe a Anthony Russoovi, scénář napsali Christopher Markus a Stephen McFeely. Česká premiéra je naplánována na 5.5. 2016. 

Zdroje: CBM, CBM II, CBM III, CBM IV, CBM V, Bild, 11 alive, MTV, Deer DeHaan, IGN, Birth Movies Death, io9, Wall Street Journal, Just Jared, Just Jared II, Just Jared III, HitFix, Sherlocked, Coming Soon, Coming Soon II, Zap2it, Olli87, Heroic Hollywood, Heroic Hollywood II, Daily Mail, Daily Mail II, Fryda Michele

Captain America: Občanská válka

12.04.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 39

Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu Captain America 3: Fotky Black Panthera z natáčení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest