Ava DuVernay nebude točit Black Panthera

Ava DuVernay nebude točit Black Panthera | Fandíme filmu
Prozradila to sama režisérka, která zároveň prozradila, proč nabídku odmítla.

Režisérka Ava DuVernay je nejznámější díky na Oscara nominovanému dramatu Selma, ve kterém vykreslila černošské pochody za rovnoprávnost a kus života Martina Luthera Kinga, ale v minulosti pracovala také jako publicistka pro celou řadu hollywoodských blockbusterů, včetně Spider-Mana 2. Vlastní komiksovku však v dohledné době točit nebude, protože se rozhodla odmítnout nabídku Marvelu a nerežírovat Black Panthera.

Důvody jsou poměrně prosté. Obě strany chtěly pojmout film jinak, a tak DuVernay raději dopředu vycouvala, než aby později zažívala tvůrčí konflikty. Marvel zkrátka točí svým způsobem, který režisérka považuje za naprosto legitimní, ale pro ni osobně z tvůrčího hlediska není zajímavý. Filmařům Ava přeje hodně štěstí a na film se dle svých slov určitě zajde podívat do kina.

Black Panther je černošský vládce fiktivní africké země (bohaté na nerostné suroviny), který se za pomoci zázračné rostliny stane superhrdinou. Tento zvláštní druh flory mu jednoduše zlepší jeho fyzické vlastnosti (něco jako naboostování Kapitána Ameriky) a on se může vesele vrhnout do potírání zločinu. Hlavní roli ztvární Chadwick Boseman, v roli jeho protivníka Ulysse Klawa uvidíme Andyho Serkise, ve vedlejší roli se má objevit také Martin Freeman. Scénář (alespoň v určitou chvíli) psal Mark Bailey. Datum české premiéry je stanoveno na 5.7. 2018.

Zdroj: Essence

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest