Vynikající herečky, které překvapivě dosud nemají Oscara

Vynikající herečky, které překvapivě dosud nemají Oscara | Fandíme filmu
Paramount / Netflix / The Weinstein Company
Střídají jednu výživnou roli za druhou nebo jsou živoucími symboly Hollywoodu, prestižní trofej ale doma nemají. U některých vás to opravdu překvapí.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Oscar – nejvýznamnější ocenění filmového světa. Bezpočet hereček po něm touží. Pro některé je vstupenkou do nejvyšší ligy a výtahem ke slávě, pro jiné potvrzením vlastních schopností a cestou k něčemu, po čem většina z nás prahne, k respektu okolí. Samozřejmě, celou oscarovou sezónu lze zavrhnout a označit jako obchod s masem či soutěž popularity, která má s oslavou filmu a vyzdvihnutím těch skutečně nejlepších pramálo společného.

Ať už ale patříte mezi cyniky a vnímáte cenu Akademie jen jako reklamu na Hollywood nebo se spíš kloníte k těm kteří nejdřív připomenou, že opravdu málokterá trofej má po celém světě takové jméno, jako Oscar, budete možná až překvapení, kolik nesmírně výrazných hereckých matadorek sošku nikdy nezískalo. Hrály v úžasných filmech, mohou se pochlubit rolemi, které změnily tvář filmového průmyslu, získaly celou škálu ocenění, ale navzdory bohaté a úspěšné kariéře jim soška nejprestižnější stále uniká. Pojďme se podívat alespoň na desítku těch nejvýraznějších „smolařek“.

Amy Adams  

1× nominace v hlavní roli (Špinavý Trik), 5× vedlejší role (Junebug, Pochyby, Fighter, Mistr a Vice)

Amy si pomalu ale jistě buduje pověst oscarové smolařky. Ve svých 45 letech byla nominována již šestkrát. Z toho hned pětkrát ve vedlejší kategorii. Velké uznání a potlesk publika si vysloužila především za snímky Mistr a Fighter, ale ani to zatím na cenu nejvyšší nestačilo. Zatím to tedy vypadá, že je pro svou generaci tím, čím byla pro tu předcházející Julianne Moore, která hrála od konce 80. let, konstantně podávala skvělé výkony a sošky se navzdory četným nominacím dočkala teprve v roce 2015.

Další kapitola »

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest