Papírová města: Další John Green v našich kinech

Papírová města: Další John Green v našich kinech | Fandíme filmu
Už ve čtvrtek si premiéru odbude další adaptace románu populárního spisovatele a youtubera Johna Greena. Seznamte se, koukněte na trailery.

John Green je se svými chytrými videi už delší dobu miláčkem youtube, ale v posledních letech je také čím dál populárnější jako romanopisec. Z jeho novel pro mládež budete znát minimálně romanci Hvězdy nám nepřály, která sice pojednávala o slečně umírající na rakovinu, ale hrdinové byli nesmírně sympatičtí a dialogy lehoučké jako pírko, takže šlo stejně nakonec o vesměs pozitivní o optimistický zážitek. Papírová města se rozhodně nezabývají až tak vážným tématem, ale i tak v nich Green opět míchá komiku s určitou dávkou zasmušilosti, která ale rozhodně ke střetu zasněného dospívání s realitou patří.

Hrdinou příběhu je maturant Quentin, který byl vždycky ten největší slušňák v okolí. Nikdy nebyl za školou, nikdy nezanedbával učení, nikdy neměl špatné kamarády a nikdy se nedostal do maléru. Nikdy ale také nepozval na rande svoji svéráznou sousedku Margo, která mu uhranula už jako malému klukovi. Jednoho dne mu však Margo znenadání zaklepe na okno a vytáhne ho na dobrodružnou výpravu, která konečně Quentina osvobodí z jeho ulity. A na jejím konci snad konečně najde to, co tak usilovně hledá.

Příběh se točí kolem určitého konstruktu, který trailery možná až zbytečně podrobně obnažují, ale samozřejmě, že za celým putováním vězí mnohem víc, než se na první pohled zdá. Greenova příběhu se chopila stejná produkce jako Hvězd, takže scénář opět napsali Scott Neustadter a Michael H. Weber (500 dní se Summer, Kouzlo přítomného okamžiku) a dokonce se v některých rolích objevili ti samí herci, jmenovitě především charismatický Nat Wolff jako Quentin, u kterého je naprosto pochopitelné, proč byl jedním z kandidátů na roli nového Spider-Mana. Tajemnou Margo ztvárnila modelka a začínající herečka Cara Delevingne, která svou magnetickou osobnost letos výtečně představila už v podprůměrném dramatu S tváří anděla a stejně jako Nat v Papírových městech jednoznačně ukázala, proč je o ni mezi režiséři takový zájem.

Dále hrají Austin Abrams, Justice Smith, Halston Sage a Jaz Sinclair, režíroval Jake Schreier (Robot a Frank). Česká a slovenská premiéra jsou naplánovány už na tenhle čtvrtek, následují trailery:

Papírová městě: Upoutávky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest