Batman v Superman na víkend: Hromada novinek, fotky

Batman v Superman na víkend: Hromada novinek, fotky | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 14 obrázků
Filmaři v zahraničním tisku a na Comic-Conu o filmu odhalily spoustu nových podrobností, k tomu jsou tu další spoilery, patnáctka fotek a videa.

Magazín Empire přinesl ve svém nejnovějším čísle exkluzivní speciál o Batman v Superman: Dawn of Justice. Speciál obsahoval více než desítku nových fotek, které najdete dole v galerii, ale samozřejmě také celou řadu informací, které jsme pro vás shrnuli.

Batman (Ben Affleck) je sice jen jedním z hrdinů filmu, ale značná část článku se točí právě kolem něj. Což je logické, protože temný rytíř zkrátka je nejpopulárnějším hrdinou ze stáje nakladatelství DC, jak ostatně potvrdil nedávný Comi-Con, na kterém Affleck sklidil největší ovace.

Jak již delší dobu víme, nový Batman je starší než ti předchozí. Je mu 45 nebo 46 let, kostým nosí už asi 20 let, má za sebou bohatou kariéru potírání zločinu. Potkal se s Jokerem i Harley Quinn, pochytal všechny superzločince, kteří jsou uvězněni v ústavu Belle Reve a ve snímku Suicide Sqad z nich bude poskládána jednotka Task Force X. A kdysi v Batmanově životě skutečně mohl mít místo i Robin, připouštějí nepřímo filmaři.

Bruce Wayne toho už hodně ztratil, je zlomený, život s ním „vyje*al“, je připravený překročit všechny meze, aby ochránil nevinné. S příchodem Supermana (Henry Cavill) se najednou ale všechno mění. Nějaký lupič v bance najednou nehraje roli, když na Zemi existuje bytost, která je potenciálně tak strašně nebezpečná, jako právě Superman. A stejně tak Batman, lovec grázlíků v tmavých uličkách, najednou nehraje roli, když je na světě hrdina Supermanova formátu.

Obsazení Batman v Superman a Suicide Squad na Comic-Conu. Zdroj: The Hollywood Reporter

Na začátku filmu je tak Batman svým způsobem záporákem filmu, i když ve skutečnosti jde jen o úhel pohledu a ztotožnit se dá s oběma stranami. Podobně je na tom Superman, se kterým také každý nesouhlasí. Někteří jej milují, jiní nenávidí nebo se jej bojí. Zasadit do příběhu Batmana byl nápad režiséra Zacka Snydera, který připouští, že svým rozhodnutím lehce překvapil Christophera Nolana, režiséra předchozích tří filmů s Batmanem. Těšit se ale můžeme i na postavy, které jsme na plátně neviděli podstatně delší dobu.

Jednou takovou je samozřejmě i Wonder Woman, kterou ztvárnila izraelská herečka Gal Gadot (série Rychle a zběsile). Ta vyhrála závěrečné kolo konkurzu, ve kterém pět různých hereček zkoušelo společnou scénu s Benem Affleckem. Úkolem postavy je pomalu směřovat dlouhodobý příběh k širšímu světu, který se otevře v superhrdinské týmovce Justice League.

Té se podle návrhářů přizpůsobovaly dokonce i některé kulisy a rekvizity. Batcave, Batmobil a Batwing musí být připravené na další příběh. Nový Batmobil je přitom pořádná potvora! Filmaři jej chtěli mít drsnější, odolnější. Velice se jim líbilo, jak s legendárním automobilem naložil Christopher Nolan v trilogii Temného rytíře a nový Batmobil je tak jakýmsi mixem klasického komiksového vozu a Nolanova Tumbleru. Nechybí mu arzenál zbraní a jedná se o skutečně funkční automobil, který filmaři nechali postavit, aby při natáčení, které se neobjede bez digitálních triků, měli  alespoň v některých případech k dispozici praktické efekty.

Vidíte někde zip na čurání?

O výbavě Batmana mnoho nového nevíme, ale takovou žertovnou historkou z natáčení je, že Ben Affleck si sám zvolil, jaký bude mít Bruce Wayne účes a během celé produkce pak nosil paruku. Wayne je stále ten starý známý samotářský playboy, jak jej známe z předchozích verzí, akorát už nežije v honosném sídle (trailer ukazuje, že je z něj ruina), ale v moderním domě u jezera. Clark Kent mezitím žije společně s Lois Lane (Amy Adams) v jednom bytě a podíváme se také do domu Lexe Luthora (Jesse Eisenberg). Na tom se asi ukáže, že je Luthor skutečně zpovykaný panáček, protože jako kulisa domu posloužilo detroitské muzeum! A když už je řeč o Detroitu, právě k němu přirovnávají filmaři depresivní Gotham, zatímco Metropolis je moderní velkoměsto, takové „Toronto na steroidech“. Na Comic-Conu potom režisér Zack Snyder prozradil, že obě dvě města leží kousíček od sebe, koukají na sebe přes zátoku, podobně jako třeba San Francisco na Oakland.

Jinak toho letošní Comic-Con mnoho neodhalil, tedy snad krom traileru, který jste již určitě několikrát viděli. Přesto vám ho ale dnes přikládáme ještě jednou a to hned ve dvou podobách. Jedna nabízí upoutávku ve formátu Ultra HD, druhá je s komentářem komiksové společnosti DC. Komentář vedle uvádění různých zajímavostí také oficiálně potvrdil, že Tao Okamoto skutečně ve filmu hraje Lexovu asistentku Marcy Graves. Jinak jsme se z Comic-Conu dozvěděli prakticky jen to, že Christian Bale Affleckovi poradil, ať si v kostýmu nechá udělat otvor na čurání. Zack Snyder potom o novém, obrněném kostýmu prozradil, že Batmana nemá posilovat, ale pouze jej ochraňovat a získat tak pro hrdinu drahocenný čas (zřejmě, než klapne nějaký jiný Bruceův plán, od kterého se snaží odvést pozornost).

Zajímavé je, že několikrát během panelu byl zmíněn scénárista Chris Terrio, ale ani jednou David S. Goyer. Že by Terriovy úpravy byly tak radikální? Chrisův text si pochvaloval i Jesse Eisenberg, podle kterého jsou v zásadě poměrně teatrální postavy v aktuálním filmu vykresleny hodně lidsky. A stejně tak je lidské chybovat. V jednom z následujících rozhovorů Eisenberg na sebe nechtěně strhnul pozornost médií, když řekl, že vystoupit na panelu před tisícovkami lidí se dá přirovnat snad jedině k nějaké genocidě. Později se herec svůj výrok snažil uvést na pravou míru. Samozřejmě použil hyperbolu, chtěl nějakým způsobem vyjádřit to, že i když na vás tisíce lidí řvou hezké věci, pořád na vás prostě řvou tisíce lidí. Totálně mu to zahltilo smysly a bylo to pro něj děsivé. Jinak je ale rád za příležitost být součástí něčeho, co takové množství lidí miluje a očekává. Přidáváme kompletní záznam Comi-Con panelu, který najdete v playlistu společně se zmiňovanými dvěma variantami traileru: 

Batman v Superman: Comic-Con a další videa

Na závěr pro vás máme ještě potenciální spoilery!

Podle serveru Heroic Hollywood skutečně ve filmu uvidíme scénu, ve které Joker (Jared Leto) zabije Robina, jehož by si měl jako malé cameo zahrát Eli Snyder, režisérův syn. Zdánlivě by to potvrzovala i fotka Claye Enose, Snyderova dvorního fotografa, který na svém twitteru zveřejnil společnou fotku obou Snyderů a připsal k ní „Boy Wonder?“, což je přezdívka, kterou je Robin často označován.

Druhý spoiler se týká Callana Mulveyho (Captain America: Návrat prvního Avengera, 300: Vzestup říše). Už dříve se proslýchalo, že si zahraje Anatoliho Knyazeva a teď to potvrzuje další zdroj. V komiksech je Knyazev jedním z Batmanových oponentů, ve filmu by měl být zaměstnancem Lexe Luthora, který svému šéfovi shání informace o osobách s nadlidskými schopnostmi.

Další pán na holení je Scoot McNairy (Argo, 12 let v řetězech). Dlouho se spekulovalo o tom, jakou roli ve filmu hraje, na natáčení se objevil se zelenými ponožkami na nohou, které značí, že jeho skutečné končetiny vymění filmaři za nějaký digitální trik. Heroic Hollywood teď u vlastních zdrojů potvrdil starší zvěst, podle které by měl hrát známého reportéra Jimmyho Olsena, který přišel při destrukci Metropolis o nohy a trikaři mu teď dodělali protézy.

Na úplný závěr budeme mluvit o Jeně Malone. Ta se loni objevila na natáčení Batman v Superman a na sociálních sítích sdílela svou fotku, na které měla vlasy obarvené na zrzavo. Nějakou dobu bylo popíráno, že by Malone měla s natáčením cokoliv společného, pak se objevily zvěsti, podle kterých hraje Carrie Kelley, ženkou variantu Robina, která se objevuje v komiksu Návrat temného rytíře, z něhož film do určité míry čerpá. Podle aktuálních informací serveru Latino-Review by však ve skutečnosti měla hrát Barbaru Gordon, dceru komisaře Gordona, který už má být v současné filmové verzi nějakou dobu po smrti. V komiksech Barbara často nosí masku superhrdinky Batgirl, ale když ji Joker střelil do páteře a upoutal ji na invalidní vozík, stala se z ní Oracle, jakási „dispečerka“ superhrdinů, která z řídícího centra dodávala hrdinům informace a další technickou podporu. Jak velkou úlohu bude mít Barbara ve filmu, zatím nevíme.

Rázný maskovaný mstitel z Gothamu nedokáže nechat metropolisského novodobého spasitele bez povšimnutí a nekontrolovatelnému superhrdinovi s božskými schopnostmi se postaví. Zatímco spolu ale Batman se Supermanem vedou válku a svět se snaží rozhodnout, jaké hrdiny vlastně potřebuje, objeví se nová hrozba, která vystaví lidstvo většímu nebezpečí, než cokoliv předtím. Batmana ztvárnil Ben Affleck, Supermana Henry Cavill. Dále hrají Gal Gadot, Jesse Eisenberg, Amy Adams, Diane Lane, Jeremy Irons, Laurence Fishburne, Jason Momoa, Ray Fisher, Tao Okamoto, Scoot McNairy, Callan Mulvey, Jena Malone nebo Holly Hunter. Režíruje Zack Snyder, podle scénáře Davida S. Goyera a Chrise Terria. Datum české premiéry je stanoveno na 24.3. 2016.

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti

20.03.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 15

Batman v Superman na víkend: Hromada novinek, fotky | Fandíme filmu Batman v Superman na víkend: Hromada novinek, fotky | Fandíme filmu Batman v Superman na víkend: Hromada novinek, fotky | Fandíme filmu Batman v Superman na víkend: Hromada novinek, fotky | Fandíme filmu Batman v Superman na víkend: Hromada novinek, fotky | Fandíme filmu Batman v Superman na víkend: Hromada novinek, fotky | Fandíme filmu Batman v Superman na víkend: Hromada novinek, fotky | Fandíme filmu Batman v Superman na víkend: Hromada novinek, fotky | Fandíme filmu Batman v Superman na víkend: Hromada novinek, fotky | Fandíme filmu Batman v Superman na víkend: Hromada novinek, fotky | Fandíme filmu Batman v Superman na víkend: Hromada novinek, fotky | Fandíme filmu Batman v Superman na víkend: Hromada novinek, fotky | Fandíme filmu Batman v Superman na víkend: Hromada novinek, fotky | Fandíme filmu Batman v Superman na víkend: Hromada novinek, fotky | Fandíme filmu Batman v Superman na víkend: Hromada novinek, fotky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest