Agenti SHIELDu a Agentka Carter na Comic-Conu

Agenti SHIELDu a Agentka Carter na Comic-Conu | Fandíme filmu
Jeden z Avengerů bude mít cameo na televizní obrazovce, nový záporák Agentů S.H.I.E.L.D.u odhalen.

Marvel letos Comic-Conu opravdu moc nedal. Dle oficiálního vyjádření studia není po filmové stránce příliš co propagovat, Podle nejrůznějších vnějších spekulací se studio nechce poměřovat s konkurenčními DC filmy, které letos v San Diegu zřejmě předvedou velké věci, a raději si svoje novinky představí někdy později, na nějaké separátní akci. Tak či tak Marvel zastupovala na výstavě jen televizní sekce a ani ta se příliš nepochlubila.

Agentka Carter udělala radost divákům v sále, ale co se informací týče, nedozvěděli jsme se mnoho nového oproti tomu, s čím jsme vás seznámili už v nedávném souhrnném článku. Jarvis na západní pobřeží odjel proto, aby tam zabydlel svému šéfovi nové sídlo, ale údajně také otevřel filmové studio! A pozor, mohli bychom konečně poznat jeho manželku! Láska čeká i na samotnou Peggy Carter, která se na konci první série se Stevenem Rogersem definitivně rozloučila a  bude mít hned několik nových „možností“.

Jinak jsme se opravdu nic nového nedozvěděli. Na pódium se dostavili vedle několika scenáristů samotná Haylel Atwell a James'D'Arcy (Jarvis), který byl na Comic-Conu vůbec poprvé. Všichni dostali několik zdvořilostních otázek, na které dali veselé, optimistické odpovědi. Točit Agentku Carter je ta nejlepší práce na světě, a tak dále. Jediné video, které bylo publiku přehráváno, byl sestřih humorných scén z první sezony.

O něco výživnější byli Agenti S.H.I.E.L.D.u. To, že Skye (Chloe Bennet) s Coulsonem (Clark Gregg) zřídili tajnou jednotku pro agenty s nadlidskými schopnostmi, to už víme. Stejně jako to, že si budou říkat Secret Warriors. Nevěděli jsme ale, že si Skye začne říkat Quake (stejně, jako v komiksech), že agenti budou létat novým letadlem zvaným Zephyr One a už vůbec jsme nevěděli, kdo bude novým záporákem. Nejedná se o nijak známou postavu, ale rozhodně jde o figuru poměrně zajímavou, alespoň v kontextu toho, co se stalo v posledních minutách závěrečného dílu minulé sezony.

Padouch se jmenuje Lash a je to Inhuman. Dost netolerantní Inhuman. Je přesvědčený o tom že právo na transformaci terrigenských krystalů by měl mít jen skutečně omezený počet těch nejlepších jedinců. O tom, kdo je hoden, rozhoduje on sám a neváhá populaci Inhumans patřičně „regulovat“. Po roztroušení terrigenských krystalů v oceánu bude mít najednou schopnosti Inhumans kdekdo, tudíž můžeme předpokládat, že za Lashem zůstane pěkně krvavá spoušť, pokud jej Skye (pardon, Quake) a spol. včas nezastaví. Jeho schopností je manipulace s energií, kterou dokáže nasávat a následně vysílat v podobě cílených výbojů. Je také schopný bojovník.

Hodně zajímavý byl také závěr celé prezentace, během kterého bylo divákům přehráno video pořízené v kanceláři scenáristů. V té visí na zdi terč s tvářemi jednotlivých postav a scenáristé do něj házejí šipky. Která postava získá nejvíc zásahů, zemře. To je samozřejmě jen takový žertík, jenže na stěně si šlo povšimnout ještě něčeho dalšího. U Jemmy Simmons (Elizabeth Henstridge) bylo napsáno „už dávno úplně mrtvá“. Jednalo se o další bezvýznamný žertík? Máme se domnívat, že po tom, co ji pohltil černý obelisk, je situace Simmons naprosto bezvýchodná? Nebo nám snad scenáristé posílají jakousi nápovědu, že Simmons už dávno nebyla tou, za kterou jsme ji považovali? Můžete to celé souviset třeba s imaginární Simmons, která na začátku minulé sezony strašila Fitzovi v hlavě? To všechno jsou prozatím samozřejmě jen spekulace.

To ale nebylo jediné překvapení, které video z kanceláře scenáristů přineslo. V jednu chvíli do místnosti také vstoupil Anthony Mackie, alias Falcon! Samozřejmě můžeme jen doufat, že to znamená, že nejnovější člen Avengers bude mít v příští sezoně Agentů S.H.I.E.L.D.u cameo! (Poznámka: Je nicméně lehce zarážející, že tenhle detail videa zmiňuje zatím jen redaktor serveru Deadline, nikdo jiný).

Vlastního panelu se účastnili všichni představitelé hlavních rolí a hovor se opět nesl v lehčím duchu, kdy jsme se o seriálu nedozvěděli prakticky nic nového nebo zajímavého. Za zmínku stál snad jedině moment, kdy se jeden z diváků představil jako armádní doktor, který léčil celou řadu pacientů s poškozením mozku, a pochválil Iaina De Caesteckera za to, jak věrně ztvárnil Fitzovo trauma.

A to je od Marvelu letos opravdu vše, víc se dozvíme snad v srpnu, na Disneyho akci D23.

Zdroje: IGN, EW, THR, Deadline

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest