Hunger Games: Je pokračování na cestě?

Hunger Games: Je pokračování na cestě? | Fandíme filmu
Aneb co všechno o Hunger Games odhalil Comic-Con: Závěr série, další trailer, změny oproti knize.

Studio Lionsgate se nikdy netajilo tím, že by rádo v sáze Hunger Games pokračovalo. Což je pochopitelné, když mu každý díl přináší stamiliony dolarů. Moderátor Conan O’Brien se na Comic-Conu herců zeptal, jestli o nějakých dalších dílech interně mluví a v tom z ničeho nic Josh Hutcherson (hraje Peetu) vyhrkl, že mluví, načež si dal ruku přes pusu, kolegové se na něj vyčítavě podívali a Hutcherson omluvně řekl, že o tomhle nesmí mluvit. Možná šlo o secvičenou scénu, v amerických talkshows by nešlo o nic výjimečného, nicméně Josh působil opravdu docela zaskočeně a v tuto chvíli se dokonce zdá, že přinejmenším konkrétní úryvek rozhovoru byl smazál z Conanova webu! Tak třeba už jsou další díly Hunger Games opravdu na cestě.

Co dalšího Hunger Games na Comic-Conu předvedly? Prezentace před fanoušky začala výstupem bubeníků v uniformách vojáků Capitolu, který vyvrcholil virálním teaserem, který si můžete přehrát v playlistu níže. Fanouškům byl přehrán také příští trailer, který však bohužel ještě dlouho nemá být zpřístupněn širší veřejnosti. Podle přítomných je trailer poměrně strhující, nabitý akcí. Katniss vede vojáky do ulic Capitolu a dle jejích slov nebudou vzbouřenci nikdy v bezpečí, dokud bude Snow naživu. Město je prolezlé pastmi, prakticky se stává dějištěm nových „Hunger Games“. Vedle horkého asfaltu, který známe už z teaseru, odhaluje trailer například i vypuštění mutantů a spoustu střelby. Čtenáři knih poznají výjevy z kanálů, ne-čtenáři se naopak nemusí bát žádných velkých spoilerů, trailery neukazují nic ze závěrečné třetiny filmu.

Během samotného panelu (a následné tiskové konference pro novináře) se mluvilo do značné míry o tom, jak herci prožívají emocionální loučení s velkou částí svého života i emocionální konec příběhu jednotlivých charakterů. Epilog filmu se natáčel v poli, kde se točila také úplně první scéna, součástí scény jsou pouze dvě postavy (abychom nezkazili překvapení, neprozradíme které).

Čtenáři knihy prý budou se závěrem filmu spokojení, pokud se jim líbil už na stránkách předlohy. Obecně ale byla adaptace na plátno dost obtížná, protože Katniss (Jennifer Lawrence) u řady událostí vůbec není v knize přítomná. Filmaři na jednu stranu chtěli v maximální možné míře vyprávět příběh z jejího úhlu pohledu a soustředit se na její emoce, na druhou stranu děj potřebuje něčím táhnout kupředu, takže se scénář snažil najít určitý balanc mezi tím, co ponechal stejné jako v knize a co bylo potřeba přepracovat.

V závěrečné části je klíčové, že Katniss konečně vezme svůj osud do vlastních rukou, po tom, co za ní dosud řadu rozhodnutí dělali jiní. Gale (Liam Hemsworth) dostal daleko víc prostoru než kdy předtím a aktivně se zapojí do událostí a Peeta se především potřebuje nějak dostat ze stavu, ve kterém byl na konci minulého filmu, vykoupit se ze svých činů a stát se opět hrdinou. Daleko větší prostor by měla mít také Primrose (Willow Shields), která už nepotřebuje, aby se o ni starší sestra Katniss neustále starala. Občas se naopak musí postarat ona o ni. Snahou filmařů bylo filmem ukázat, kam vedou násilí a války, jaké jsou jejich následky, a možná mezi mladšími diváky vyvolat o podobných tématech určitou diskusi.

Hunger Games: Virální teaser a záznam z Comic-Conu

Zdroje: Coming Soon, Collider, Slashfilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest