Hunger Games: Studio chce točit další díly

Hunger Games: Studio chce točit další díly | Fandíme filmu
Závěrečná část se bude promítat ve 3D.

Studiu Lionsgate se nikdy nevedlo špatně. Tuhle rozjelo sérii Saw, támhle se chopilo nového Ramba a dolary se nenápadně kutálely na společnou hromádku. Malou, ale stabilní. Teprve s fenomenálním úspěchem Hunger Games ale studio konečně mohlo začít pomýšlet na místo mezi těmi největšími hollywoodskými hráči. Pokud však pomineme poslední díl ságy Twilight, který Lionsgate distribuovala po odkoupení konkurenční společnosti Summit, „Lví bráně“ se prozatím podobné výsledky nepovedlo s žádným filmem zopakovat.

Není tedy překvapením, že studio podle vyjádření jeho šéfa Jona Feltheimera aktivně hledá způsob, jak k Hunger Games natočit pokračování nebo nějaký prequel. Feltheimerova slova působí dojmem, že je studiu celkem šumák, jestli podobný film bude mít pro sérii a fanoušky nějaký přínos, hlavně když se něco natočí a peníze potečou. Můžeme spekulovat o tom, že další vývoj bude záviset na domluvě s autorkou předlohy Suzanne Collins, popřípadě na tom, co studiu dovolí současně platné licenční dohody.

Pokud patříte mezi čtenáře Hunger Games a ságu dobře znáte, určitě dejte v komentářích vědět, jestli vás napadá, kam by se ještě ve světě Panemu mohli filmaři podívat. I kdyby se však další film nakonec nenatáčel, Lionsgate dělá všechno proto, aby vytřískala co nejvíc peněz z prozatím posledního dílu, Síly vzdoru: druhé části. Snímek totiž tentokrát nebude uváděn jen v IMAXech, ale i ve 3D. Ve třech rozměrech byl zatím promítán jenom předchozí díl a to ještě pouze v Číně. Vzhledem k tomu, že se film ve 3D neplánoval, nás zřejmě nečeká nijak příjemný prostorový zážitek, jenže víte jak to je. Peníze jsou až na prvním místě. Síla vzdoru II má českou i slovenskou premiéru naplánovanou na 19.11..

Zdroje: Deadline, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest