Hunger Games 3: Nejvýdělečnější film roku 2014

Hunger Games 3: Nejvýdělečnější film roku 2014 | Fandíme filmu
Alespoň v USA to platí a ve zbytku světa jdou tržby také nahoru. Budou Hunger Games pokračovat i po Síle vzdoru II.?

Dnes večer se samozřejmě dočkáte dalšího souhrnného Box Office za celý víkend, ale jeden posun v žebříčku byl natolik výrazný, že o něm píšeme samostatně. Až doposud byli loňským nejvýdělečnějším filmem v USA Strážcí Galaxie, kteří za oceánem utržili 331 milionů dolarů. Ve čtvrtek je ale předběhly Hunger Games: Síla vzdoru I., které k dnešnímu dni utržily 333 milionů. Výsledek k prvenství paradoxně stačil i přesto, že si Síla vzdoru ve Státech vedla ze všech dosavadních dílů ságy zdaleka nejhůře. V roce 2013 také Hunger Games těsně porazily Marvel, když Vražedná pomsta s 424 miliony překonala o patnáct milionů Iron Mana 3. V roce 2012 byla situace pootočená, když první Hunger Games se 408 miliony podlehly komiksovkám Avengers a Temný rytíř povstal.

Celosvětově také Síla vzdoru I. stoupá vzhůru. Momentálně je se 712 miliony na sedmém místě žebříčku. Už teď je jisté, že vyleze minimálně na šestou pozici, ze které sesadí Captaina Ameriku 2 (714 milionů). Film pořád ale ještě čekají premiéry v Číně a Japonsku, a tak je pravděpodobný atak na ještě vyšší příčky. Budou Strážci Galaxie poraženi i mezinárodně? (Na kontě mají 772 milionů). Skutečně neotřesitelné pozice mají jen Transformers 4 a Hobit 3. Transformers: Zánik se dávno vyšplhali přes miliardu a Hobit: Bitva pěti armád by měl překonat přinejmenším hranici 900 milionů. Zatím utržil celosvětově 807 milionů a čeká se na premiéru v Číně.

Především díky Hunger Games se loni dravé studio Lionsgate vyšplhalo na tržby ve výši 1,78 miliardu dolarů. Není tedy divu, že šéf studia Jon Feltheimer v aktuálním interview říká, že dalšímu rozvíjení svých značek nad rámec původních románů (po vzoru Středozemě či Harryho Pottera), se Lionsgate vůbec nebrání. Feltheimer sice uvádí na pravou míru, že nemyslel nutně hned Hunger Games, ale všem je nám jasné, že pokud se studio bude moci své veleúspěšné značky držet dál i po uvedení závěrečné části aktuální kvadrilogie, rozhodně to udělá...

Zdroje: BOM, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest