Nový Spider-Man oficiálně našel představitele

Nový Spider-Man oficiálně našel představitele | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Víme také, kdo zrežíruje příští Spider-Manův samostatný film. AKTUALIZOVÁNO 2x - Kteří Avengers rozhodli o Spider-Manově osudu?

Dlouho patřil mezi favority a nakonec byl definitivně vybrán jako nový představitel Spider-Mana. Jmenuje se Tom Holland a oficiální tisková zpráva uvádí, že vedle náročného castingu vedení studií Sony a Marvel přesvědčily také jeho výkony ve snímcích Nic nás nerozdělí, V srdci moře a v seriálu Wolf Hall. Vliv mohla mít i skutečnost, že Hollandovi je už 19 let, takže je oproti svým mladším kolegům herecky vyspělejší a při natáčení jej nebudou svazovat omezení, která platí pro nezletilé herce. Oficiální zpráva prozatím stále opomíjí skutečnost, že nového Spider-Mana poprvé uvidíme už příští rok, v Captain America: Civil War.

Samostatného filmu se pavoučí muž (nebo spíš pavoučí chlapec) dočká 28.7. 2017 a dle tiskové zprávy snímek natočí Jon Watts, který letos zaujal na festivalu v Sundance snímkem Cop Car. V tom dva chlapci ukradnou policejní vůz, je tedy možné, že Watts zaujal způsobem práce s nezletilými postavami. V oficiální tiskové zprávě šéf Marvelu Kevin Feige uvádí, že ho zaujal způsob, jakým chce Watts Spider-Mana pojmout. A že je Watts do značné míry neozkoušený? Když Marvel najal Josse Whedona nebo Jamese Gunna, veřejnost byla podle Feigeho také nedůvěřivá a jak to nakonec dobře dopadlo!

Takže věřme tomu, že důkladný castingový proces přinese ovoce (zdlouhavý vývoj můžete prozkoumat ve starších článcích) a doufejme, že se Spider-Man co nevidět objeví na natáčení a uvidíme tak nějaké první fotky. Přidáváme videa, ve kterých Tom předvádí své spider-manovské schopnosti.

AKTUALIZACE: Variety dodává, že Hollandovi skutečně pomohla jeho právní zletilost, že si vedl během castingů s dospělými Avengery velice dobře, a že v Captain America: Civil War bude mít jen malé cameo. Jon Watts se dostal do užšího výběru zvažovaných režisérů, avšak nakonec měl hrát v jeho prospěch fakt, že zbývající kandidáti (Jonathan Levinne, Ted Melfi) údajně sami od sebe náročná jednání vzdali, protože se obávali, že podobně intenzivní bude kontrola shora i během vlastního natáčení. 

AKTUALIZACE 2: Své interní zdroje kontaktoval i Hollywood Reporter. Podle toho si castingem prošlo zhruba 1500 chlapců a mladých mužů, kteří vypadají jako středoškoláci. Výběr se zúžil na šest kandidátů (Tom Holland, Asa Butterfield, Judah Lewis, Matthew Lintz, Charlie Plummer, Charlie Rowe), kteří si vyzkoušeli scénu s Robertem Downeym Jr.. Nejlepší chemii s hlavní marvelovskou hvězdnou měli  Holland a Rowe. K definitivnímu rozhodnutí pak došlo při zkušební scéně s Chrisem Evansem. Tam už se údajně dostal ke slovu jenom Holland a přesvědčil studia natolik, že casting mohl být uzavřen (podle některých zdrojů dokonce Holland byl jasnou volbou už předtím a Rowea produkce udržovala ve hře jen pro případ, že by se Hollandem nepodařilo podepsat smlouvu). Holland se už teď upsal minimálně na Civil War a tři samostatné filmy se Spider-Manem.

Při hledání režiséra kladli producenti důraz na to, aby měl režisér hodně zkušeností s komedií (Watts točil například videa pro satirický server Onion) a s jedinečnou perspektivou, která by odlišila nového Spider-Mana od těch předchozích. Na konec si jej osobně vybral Kevin Feige, šéf Marvelu. 

PS: Do galerie jsme pro zajímavost přidali společnou fotku Hollanda s Chrisem Hemsworthem (zahráli si společně v V srdci moře), abyste si udělali obrázek, jak bude nezletilý Spider-Man vedle dospělých Avengers působit.

Zdroje: Variety, THR, Heroic Hollywood, Marvel

Galerie: 3

Nový Spider-Man oficiálně našel představitele | Fandíme filmu Nový Spider-Man oficiálně našel představitele | Fandíme filmu Nový Spider-Man oficiálně našel představitele | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest