Opravdu se chystá celovečerní animovaný Spider-Man

Opravdu se chystá celovečerní animovaný Spider-Man | Fandíme filmu
Projekt má scenáristy, producenty i datum premiéry.

Studio Sony na filmovém veletrhu CinemaCon mělo svoji prezentaci, a tak se předpokládalo, že se bude mluvit o jeho nejhodnotnější značce, o Spider-Manovi. Málokdo však čekal, že zrovna o tomhle...

Když loni na podzim unikly ze studia interní maily, objevila se mezi nimi i zmínka o tom, že by studio mohlo natočit animovaný celovečerní film o Spider-Manovi. Tenkrát jsme to považovali za jeden z mnoha šílených nápadů, které se při snaze o oživení skomírající značky objevily. Jenže ono to nebylo jen prázdné plácání do větru, animák se vážně chystá.

Film skutečně připraví geniální dvojice Phil Lord, Chris Miller, která promění ve zlato vše, na co sáhne. Jmenovitě nás pánové stačili potěšit Lego příběhem, 21 a 22 Jump Street a Zataženo, občas trakaře. K animovanému Spider-Manovi napíší první verzi scénáře a budou film produkovat. V ideálním případě by měli i režírovat, avšak v poslední době o oba stojí celá řada projektů (Lego Movie 2, Ghost Busters spin-off, The Flash), takže těžko říct, jestli by režii vůbec mohli stihnout. Premiéra je totiž ohlášena už na 20.7. 2018.

Snímek nebude nijak provázaný s filmovým světem Marvelu a ani Marvel Studios s ním zřejmě nebudou mít co do činění. Naopak se vedle Lorda, Millera a Amy Pascal (donedávna šéfka Sony) vrací jako producenti Matt Tolmach a Avi Arad, kteří byli po mnoha letech odstřiženi od hraných Spider-Manů. Možná že do Spider-Manů od Marvelu nebudou zasahovat výměnou za to, že budou moct dál profitovat alespoň na chystaných animácích? To je samozřejmě čirá spekulace.

O čem film bude pojednávat zatím zveřejněno nebylo, avšak Lord s Millerem mnohokrát ukázali, že mají bezuzdnou fantazii, tudíž doufejme, že Sony využije animovaný formát k tomu, aby ukázalo na plátně věci, které by v hraných filmech jednoduše neprošly, a nejen pro to, aby značku ještě více podojilo a nabídlo další alternativu nejmenším divákům, kteří superhrdinu díky televizním seriálům milují. V uniklých mailech se lidé ze Sony bavili o tom, že se jim hrozně líbí myšlenka nedávné komiksové řady Spider-Verse, ve které se ke společnému dobrodružství sešly úplně všechny variace Spider-Mana, včetně tak obskurních, jako jsou starý Spider-Man, Spider-Manova dcera nebo prasečí Peter Porker - Spider-Ham. Tak třeba se nakonec film inspiruje právě touto variantou.

Zdroje: Slashfilm, Marvel Wikia, CBM

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest