Dope: Superbad vs. Tarantino v trailerech plných života

Dope: Superbad vs. Tarantino v trailerech plných života | Fandíme filmu
Dope znamená fet, ňouma, ale také "hustý". To všechno spojuje popkulturní mix dospívání, 90. let  a gangsterského dobrodružství, letošní hit nezávislé scény.

Malcolm žije v jedné z nejnebezpečnějších čtvrtí Los Angeles a má svých starostí dost. Společně s kamarády si ujíždí na popkultuře 90. let minulého století, takže je za pořádného geeka, snaží se dostat na dobrou vysokou školu a v nebezpečných ulicích je občas vlastně rád, když se dostane domů. Do trablů se školou, vlastní budoucností a holkama, jej čeká ještě naprosto šílené kriminální dobrodružství, které začne ve chvíli, kdy jej místní drogový dealer pozve na svoji narozeninovou party.

Snímek byl poprvé uveden letos na festivalu v Sundance a od té doby jej provázejí vesměs nadšené ohlasy. Kritici jej přirovnávají k jakémusi mixu devadesátkových indie filmů, filmů o dospívání od Johna Hughese nebo těm přisprostlých ala Superbad, raných tarantinovek a filmům Edgara Wrighta. Zvlášť poslední přirovnání platí především v ohledu, v jakém Dope mixuje nejrůznější popkulturní vlivy a s pomocí dynamického střihu z nich míchá explozivní koktejl. Tomu ostatně napovídají i trailery, ve kterých vynikne sytý vizuál, parádní soundtrack a všeobecně nakažlivá pohodová atmosféra.

Chválu sklízejí i herci, především pak Shameik Moore v hlavní roli. Jako dva nejlepší kamarádi a spoluhráči v punkové kapele jej podporují Kiersey Clemons (Transparent, Extant) a Tony Revoli, který loni zazářil jako Lobby Boy v Grandhotelu Budapešť. Ze známějších herců ústřední trojku doplňují Zoë Kravitz, jako hrdinova dívka snů a Forest Whitaker jako vypravěč. Snímek, který je chválen také za to, jakým způsobem se vyjadřuje o socioekonomických otázkách života na chudém předměstí, aniž by okatě kázal, zrežíroval a napsal Rick Famuyiwa. Ten dosud točil jen veleprůměrné zakázkové romantické komedie, ale po energii, jakou předvedl při natáčení Dope, se o něm šuškalo jako o jednom z možných kandidátů na režii Black Panthera. Po Evropě se film začne promítat zhruba od poloviny prázdnin, tak snad se v nějaké podobě nakonec dočkáme i u nás.

Dope: Trailery

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest