Spider-Man: Pět režisérských kandidátů

Spider-Man: Pět režisérských kandidátů | Fandíme filmu
V posledních dnech mluvíme především o novém představiteli středoškolského Spider-Mana. Ale kdo příští snímek o pavoučím muži zrežíruje?

Hledání Spider-Manova příštího představitele je téměř u konce, protože co nevidět se pavouček musí hlásit na natáčení snímku Captain America: Civil War. Asi před týdnem server Latino-Review tvrdil, že největší šance má ze všech hereckých kandidátů Asa Butterfield (Hugo, Enderova hra) a před pár dny Devin Faraci z Badass Digestu dokonce uvedl, že se výběr definitivně zúžil na Toma Hollanda a právě Butterfielda. Podle Jeffa Sneidera z The Wrapu sice například producentka Amy Pascal hodně stála o Nata Wolfa, avšak ten údajně vypadá až příliš mužně, filmaři chtějí do role obsadit vyloženého „chlapečka“. Studio by možná zvážilo i nějakého herce mladšího osmnácti let, jenže u dětských herců jsou problémy s tím, kolik hodin denně mohou odpracovat, apod., takže nakonec roli vezme čerstvý dospělák. Také podle Sneidera má největší šance Butterfield. Obecně pak některá jména na seznamu měla pouze mást (ať už veřejnost nebo protistranu při vyjednávání).

Podle nejnovějších zvěstí je v současnosti připravený plán na tři až čtyři samostatné filmy, kdy se každý bude odehrávat v průběhu jednoho roku na střední škole. Znovu se potvrzuje, že kousnutí radioaktivním pavoukem se odehrálo ještě před událostmi nových filmů, a že jednotlivé filmy by měly být příběhy o dospívání, obmotané superhrdinskou problematikou. Atmosféra by se údajně měla inspirovat filmy Johna Hughese (Volný den Ferrise Buellera, Snídaňový klub).

Tvrzení přináší server Deadline, který zároveň přidává pět nových kandidátů na režisérskou pozici příštího samostatného filmu se Spider-Manem, který uvidíme 27.7. 2017. Měli by to být Jonathan Levine, Ted Melfi, Jason Moore, dvojice John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein a Jared Hess.

Jonathan Levine na sebe upozornil snímky Bláznovství či 50/50, určité předpoklady k dospívajícímu Spider-Manovi jde možná vidět v zombie komedii Mrtví a neklidní. Ted Melfi sice bodoval se svým prvním celovečerákem Miluj souseda svého na Zlatých glóbech, kde byl film nominován na nejlepší komediální počin, ale i když je slušný vypravěč, zatím nepůsobí jako někdo, kdo by dokázal přinést vizuálně strhujícího Spider-Mana. Může ale samozřejmě jedině překvapit. Jason Moore do kin zatím přivedl pouze hudební komedii Ladíme!, která by šla brát jako určitý důkaz toho, že si režisér poradí se snímek o dospívání. Ještě víc zkušeností má pak Moore s touhle oblastí v seriálech - točil pro Dawsonův svět, One Tree Hill či Everwood. John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein letos přinesou reboot Bláznivé dovolené, který má za oceánem přímo vynikající ohlasy a studio Warner filmu natolik věří, že přesunulo jeho premiéru z podzimu na žhavé léto. Jared Hess je pak z celého výběru zdaleka nejpodivnější. Je to režisér zodpovědný za filmy s tak unikátním smyslem pro humor, jako jsou Napoleon Dynamite nebo Nacho Libre, že si nedovedu představit, jak by si režisér počínal ve studiem kontrolovaném prostředí hollywoodských blockbusterů.

Deadline se ani slůvkem nezmiňuje o Drew Goddardovi (Chata v horách), který byl dosud jediným režisérem, jenž byl s filmem spojován. Justin Kroll z Variety tvrdí, že nikdy o pozici nevyjednával, pouze měl neformální schůzku, uniklé maily ze studia Sony zase ukazují, že odchod Goddarda z marvelovského seriálu Daredevil nebyl úplně poklidný, je tedy docela možné, že za Goddardem stálo Sony (ke kterému Goddard přeběhl od Daredevila, aby pro něj natočil nikdy nerealizovanou The Sinister Six), zatímco Marvel už s ním spolupracovat nechce. Ale to jsou samozřejmě jen domněnky.

Co vy na to? Kterému mu z režisérů byste dali šanci ve světě komiksových velkofilmů?  

Zdroje: Deadline, Devin Faraci, Bleeding Cool, Justin Kroll, Meet the Movie Press

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest