Harry Potter: Scénář spin-offu je hotový

Harry Potter: Scénář spin-offu je hotový | Fandíme filmu
Fantastická zvířata a kde je najít mají scénář. Jak daleko je produkce, kdy se začne točit, co o filmu prozradila J.K. Rowling a kdy uvidíme pokračování.

Producent David Heyman v aktuálním interview prozradil, že scénář k filmu Fantastická zvířata a kde je najít je dokončen. Přípravy jsou teprve v začátcích a vlastní natáčení by mělo odstartovat během příštího roku. Což je logické, vzhledem k tomu, že režisér David Yates ještě nedokončil Tarzana, svůj předchozí projekt. Heyman připomněl, že se příběh bude odehrávat ve světě Harryho Pottera, 70 let před hrdinovým narozením. Jak už víme, novým protagonistou je slavný odborník na magická zvířata, Newt Scamander (Mlok Scamander) a scenáristka (a autorka předlohy) J.K. Rowling nedávno pomocí tajuplných hádanek odhalila, že se celý děj filmu bude odehrávat v New Yorku, kde chtěl Newt strávit jenom několik hodin, ale okolnosti jej přiměly změnit plány. Už dříve jsme o filmu věděli následující:

Fantastická zvířata a kde je najít budou pojednávat o dobrodružstvích Mloka Scamandera, který v minulém století putoval po světě a zkoumal nadpřirozená stvoření kouzelnického světa. Děj se má odehrávat sedmdesát let před událostmi prvního Harryho Pottera v New Yorku a máme čekat celou trilogii. Nejedná se ovšem o prequel k Harrymu Potterovi, ale pouze nesouvisející příběh zasazený do stejného světa. Scénář minimálně k prvnímu filmu píše sama J.K. Rowling, autorka série o Harrym Potterovi a také doplňkové útlé knížečky, od které si nové filmy (nebo alespoň první film zatím oficiálně nepojmenované trilogie) půjčují název.

Česká remiéra první části chystané trilogie je naplánována na 17.11. 2016, u dalších pokračování studio před časem definitivně potvrdilo, že je uvidíme v letech 2018 a 2020, mezinárodně nejspíše tedy 16.11. 2018 a 20.11. 2020, jak se už dříve předpokládalo. Tisková zpráva by se dala interpretovat tak, že David Yates (Harry Potter 5-8) natočí celou trilogii, ale jisté je zatím jen to, že zrežíruje momentálně chystanou jedničku. Na filmech se budou podílet také Lionel Wigram a Steve Kloves. Kloves napsal všechny adaptace Harryho Pottera kromě pětky, takže je klidně možné, že J.K. Rowling pomáhá s aktuálním scénářem nebo napíše jeden z dalších dílů trilogie. Wigram pracoval na sérii jako producent od pátého dílu, ale v případě potřeby může také zaskočit jako scenárista (psal Sherlocka Holmese a The Man from U.N.C.L.E.).

Zdroje: Mugglenet, Telegraph, Telegraph II, Collider

Fantastická zvířata a kde je najít

18.11.2016 | USA, Velká Británie
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest