Box Office: Hobit se v novém roce vystrašit nenechal

Box Office: Hobit se v novém roce vystrašit nenechal | Fandíme filmu
Je leden, a to znamená jediné: špatné horory a nadvláda vánočních filmů.

Hobit pokračuje svoje prvenství i v roce 2015, do kterého vstupuje Bitva pěti armád s 22 miliony dolarů. Mizivá konkurence velkých trháků zajišťuje Peterovi Jacksonovi hezké tržby tak do února, kdy by snad měl konečně vyjít Jupiter vychází, který společně se Sedmým synem Středozemi uzme výnosné IMAXové projekce. Warneři už ale zřejmě nemají moc důvody tlačit film někam výš, protože ačkoli 300 mega z Ameriky zřejmě nepadne (aktuálně 220 milionů), ve světě film ladně překračuje 700 milionů (celkem 722 milionů).

Dobře se držely i vánoční novinky. Čarovný les končí s 19 miliony a aktuálně sedí ve státech na 91 milionech (celosvětově 97 milionů). Ještě menší pokles stihl Nezlomného, který skončil těsně na třetí příčce s 18 miliony dolarů. Z Ameriky má pak už 88 mega, celosvětově 94.

Až na čtyřce končí Žena v černém 2, kterou se dříve slavné studio Hammer pokusilo navázat na popravdě jeho jediný skutečně úspěšný zářez do současné hororové tvorby. S Danielem Radcliffem ale sérii opustila jakákoliv další atraktivita, takže bohužel u Hammerů zase padají na úplné dno a jedině samotná značka Ženy v černém zachraňuje společnost od absolutního kasovního podprůměru. Údajně dobře natočený "horor, který nestraší", dostává od diváků 15 milionů dolarů, a to je oproti nulovým očekáváním ještě docela dobrá suma. Oculus nebo Babadook z minulého roku by si zajisté zasloužily takové otvíráky daleko víc, ale na druhou stranu si na tyhle filmy alespoň někdo po roce vzpomene. Žena v černém zřejmě takové štěstí mít nebude.

Velkou dynamiku ale nabírají malé filmy, které čeká v lednu rozšířené nasazení. Americkému sniperovi přibylo procento diváků a končí tak v druhém týdnu s 640 000 dolary a 2 mega celkově, 8 celosvětově. Selma poté nabobtnává o 12 procent a má stejný poměr 640 000 dolarů vůči celkovým dvou milionům. Inherent Vice poté navštívilo o 18 procent více diváků, což znamená 240 000 dolarů a dosavadní 1,5 milion z Ameriky. Uvidíme, jak si filmy povedou, až se z jednotek kin přesunou do stovek.

Velkým hitem se pomalu a jistě stává Kód enigmy, který vytřískal ze sedmistovky kin 8 milionů a může se kochat aktuálními 30 miliony z Ameriky a 50 miliony z celého světa. Na opačné straně spektra poté máme The Interview, kterého se chytli další kinaři s vidinou jasného výdělku a bohužel to neklaplo, protože film utržil z téměř 600 kin (minulý týden to byla zhruba polovina) jenom 1 milion. Celkově má film zatím na kontě 4,9 milionu dolarů z kin, avšak zatím nevíme, jak si vede online. Minulý týden na různých VOD službách snímek utržil 15 milionů dolarů, žádná další čísla Sony zatím nezveřejnilo. Víme pouze to, že je snímek k vidění na dalších a dalších streamovacích službách v USA a Kanadě.

Pak už nám tu zbývá jen malá novinka tohoto víkendu, kterou byl osmdesátkový thriller A Most Violent Year s duem Jessica Chastain - Oscar Isaac. Z pouhých čtyř kin je startovních 188 000 dolarů velice pěkné číslo, širší nasazení oscarového kandidáta teprve čeká.

Příští týden se do širokého nasazení podívají již zmínění Inherent Vice a Selma. Jedinou velkou novinkou bude třetí díl 96 hodin, takže daleko zajímavější bude, až se souhrnně ohlédneme za celým rokem 2014.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest