13 Hours - Příští film Michaela Baye

13 Hours - Příští film Michaela Baye | Fandíme filmu
Žádní roboti, ale příslušníci speciálních jednotek a teroristé. A kdo si v akčním thrilleru zahraje jednu z hlavních rolí?

Zdá se, že je jasno. Podle hollywoodského zpravodaje Variety, bude příštím režijním počinem režiséra Michaela Baye akční thriller 13 Hours. Pokud mu tedy studio Paramount nedalo mezi dvěma díly Transformers pauzu, jako když si před natáčením čtyřky odskočil k Pain and Gain, jsou jeho dny s obřími roboty zřejmě skutečně sečteny, jak ostatně režisér sám uváděl ještě před premiérou filmu, kdy se dušoval, že tentokrát se k značce vrací skutečně naposledy.

13 Hours pojednávají o skutečné události, kdy při výročí 11. září zaútočili v roce 2012 islámští radikálové na dvě americké základny v Benghází. Útok si vyžádal několik obětí na životech. Scénář k filmu napsal spisovatel Chuck Hogan (knižní předloha Města a seriálu The Strain), podle knižní předlohy od Mitchella Zuckoffa

Film by měl mít o něco menší měřítko než Bayovy typické velkofilmy, lze však očekávat, že se režisér nebude pouštět do žádné hluboké dramatické studie terorismu, ale připraví válečný, akční thriller. Můžeme spekulovat o tom, že se výsledný snímek může stylem blížit Černému jestřábovi Ridleyho Scotta nebo loňskému Na život a na smrt Petera Berga.

Jednu z hlavních rolí, člena Navy SEALs, si zahraje John Krasinski, kterého můžete znát převážně z komediálních rolí, jmenovitě ze seriálu The Office. Krasinski nicméně o válečnou roli neprojevil zájem poprvé, v minulosti byl jedním z finálních kandidátů na roli Kapitána Ameriky, a Michael Bay si jej údajně oblíbil už při jednom z prvních pohovorů. O některé role ve filmu (není zřejmé, zda o tu Krasinskiho nebo nějaké jiné) se ucházeli také Walton Goggins (seriály Justified, The Shield) a Shea Whigham (seriály Boardwalk Empire, Agent Carter). Uvidíme tedy, jestli některý z nich bude obsazen.

Co vy na to? Je vhodné svěřovat takhle závažnou látku právě Bayovi, který diváky chce především bavit? A dokáže režisér nabídnout alespoň solidní žánrovku? Vrátí se do časů Skály?

Titulka je z natáčení Transformers (wiki); Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest