Sam Raimi: Spider-Man 3 je hrozný

Sam Raimi: Spider-Man 3 je hrozný | Fandíme filmu
Co se tenkrát nevydařilo? O dávných problémech hovoří sám režisér.

Spider-Man 3 sice utržil ze všech spider-manovských filmů nejvíc peněz, avšak po dvou skutečně vydařených filmech to jednoduše nebylo to pravé ořechové a i po nepříliš dobře přijatých Amazing Spider-Manech je trojka mnohými stále ještě označována za nejhorší pavoučí film vůbec.

Připouští to i sám režisér Sam Raimi, který v aktuálním rozhovoru reportérovi řekl, že film nebyl špatný, ale přímo hrozný. Režisér toho hodně zkazil a film moc nefungoval. To ale neznamená, že by se Raimi nesnažil nebo na Spider-Mana zanevřel. Sám v rozhovoru řekl, že nějaký jiný Spider-Manův příběh by klidně natočil, ale do tohohle konkrétního prostě nedokázal dát srdce. Sam neměl víru ve svoje postavy a ultimátně film zničila snaha překonat za každou cenu Spider-Mana 2. Podle Raimiho názoru měl film místo toho přirozeně vyvíjet dál známé postavy a jejich vztahy. Režisér sice v rozhovoru chlapácky bral vinu na sebe, avšak náznakem se zmínil i o vlivech dalších kolegů z produkce a studia Sony.

To všechno vesměs odpovídá starším zprávám o tom, že původně ve filmu vůbec neměl být Venom a studio Raimiho donutilo k tomu, aby jej do Spider-Mana 3 dodatečně dopsal. Nejen, že to rozbilo strukturu scénáře, ale navíc se musel režisér poprat s postavou, ke které neměl žádný vztah. Ve Spider-Manovi 4 chtěl Raimi divákům představit záporáka Vulture, v podání Johna Malkoviche, ale když jej studio začalo opět nutit, aby přidal dalšího padoucha (tentokrát Lizarda), režisér se celého projektu vzdal a místo natáčení Spider-Mana 4 došlo k restartu. Ten byl opět protkaný zásahy studia, po kterých je značka v tak špatné kondici, že momentálně vůbec není jasné, co se Spider-Manem bude dál.

Zdroj: Nerdist

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest