The Interview se nakonec premiéry přece dočkalo

The Interview se nakonec premiéry přece dočkalo | Fandíme filmu
Film "zrušený hackery" se nakonec dostal do kin, na VOD a mezi piráty. Hackeři mezitím útočí na další cíle.

Hackerský útok na studio Sony a následné stažení filmu The Interview z programu kin jsme vám stručně popsali ve starším článku. Celá eskapáda tím ovšem zdaleka neskončila, právě naopak. Sony se těsně před Vánocemi rozhodlo změnit kurs, a film přeci jen zveřejnit v původním termínu. Z některých kin se sice ozývala určitá nevole, vůči nekonečným změnám, zmatečnosti, souběžnému vydání filmu na VOD a svalování odpovědnosti za prvotní zrušení premiéry právě na kinaře, ale nakonec se film objevil ve 331 provozovnách po celých Spojených státech. Zároveň je k dispozici na YouTube, Google Play, Xboxu, a stránkách Sony. V průběhu ledna by se měl objevit též na Netflixu. Na všech těchto službách byl ale zpřístupněn zatím pouze v USA, a o den později také v Kanadě. Není tedy nijak překvapivé, že spolu s předními příčkami na daných službách film obsazuje přední místa i na pirátských serverech.

Podle odhadů studia by měl film až do neděle utržit zhruba 2,8 milionu dolarů a je otázkou, jak to bude s tržbami dál. Hollywoodská studia jen výjimečně zveřejňují, jak si filmy vedou na VOD a i když se Sony snaží navýšit množství kinosálů, kde se The Interview promítá, právě kvůli VOD především velké řetězce další navyšování počtu projekcí příliš růžově nevidí. Jestli se vůbec bude The Interview promítat mimo Severní Ameriku, je zatím ve hvězdách.

Na internetu mezitím dál zuří kybernetická válka. Severní Koreji několikrát zcela vypadl internet, stát označil za viníka Spojené státy a dokonce i americký prezident Barack Obama byl za své předchozí protikorejské prohlášení označen za "lehkomyslnou opici". Hackeři mezitím se střídavou úspěšnou ochromují síť PSN (Playstation Network) a částečně také Xbox Live. Na Xbox Live je ke stažení The Interview, PSN patří společnosti Sony, dosavadnímu terči útoků. Útoky jsou připisovány stejným hackerům, kteří zveřejnili ukradené emaily studia Sony, potažmo tedy Severní Koreji.

Zdroje: Deadline, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest