SPECTRE: Filmaři brutálně překračují rozpočet

SPECTRE: Filmaři brutálně překračují rozpočet | Fandíme filmu
Další uniklé informace ze studia Sony ukazují, že nová bondovka má potíže a odkrývají spoilery. Přikládáme oficiální synopsi.

Začněme oficiální synopsí, protože pozdější text může obsahovat spoilery k filmu SPECTRE.

Kryptická zpráva z jeho minulosti zavede Bonda na stopu skryté zločinné organizace. M bojuje s politickými tlaky, aby udržel tajnou službu naživu a Bond mezitím odkrývá další a další vrstvy klamu, aby odhalil strašlivou pravdu o organizaci SPECTRE.

A teď k mailům, které unikly ze studia Sony. Film výrazně překročil rozpočet a podle posledních odhadů má stát kolem 300 milionů dolarů, což by SPECTRE zařadilo mezi vůbec nejdražší filmy všech dob. Jen vlastní fyzické natáčení má být o 50 milionů dražší, než u předchozí bondovky Skyfall. Za výrazné prodražení může podle všeho především skutečnost, že přípravy filmu dlouhou dobu pokračovaly bez pevně daného scénáře. Z toho, jak CNN (která zprávu přinesla) interpretuje uniklé maily není zřejmé, jestli se tahle klíčová skutečnost nějak změnila nebo se máme začít bát o výsledek. Naposledy, když se scénář upravoval za pochodu, jsme dostali Quantum of Solace, jednu z hůře hodnocených bondovek.

Šéf studia MGM (které se Sony na projektu spolupracuje), Jonathan Glickman, se snaží náklady srazit alespoň o 50 milionů a to následujícími způsoby: Ve filmu bude scéna v římské vile. Má se odehrávat v noci, proto Glickman navrhuje, aby se scéna točila někde v Londýně. Ve filmu se opět má bojovat na jedoucím vlaku. Glickman chce, aby měl méně vagonů, tři místo čtyř. Dále chce šéf MGM úplně škrtnout déšť z dramatického finále, což má snížit cenu za praktické i digitální triky. Ve filmu se také má ukázat více aspektů moderního Mexika, aby filmaři od tamější vlády dostali dalších 6 milionů. V Mexiku se natáčí zřejmě jen proto, že za to filmaři dostanou zaplaceno.

Producentka Barbara Broccoli odmítá o škrtech slyšet, tak uvidíme, nakolik se ve výsledném filmu projeví. Co se šetření týče, filmaři ušetřili jeden milion tím, že místo Chiwetela Ejiofora (12 let v řetězech) obsadili do role „C“ Andrew Scotta. Ejiofor měl hrát záporáka, to samé se šuškalo o Scottovi. C má být jakýmsi ředitelem tajné služby. Bude tedy právě on zosobněním politických tlaků, se kterými „M“ (Ralph Fiennes) musí bojovat? Značné prostředky se podařilo získat také díky product-placementové smlouvě s pivovarem Heineken, který se objevil už ve Skyfall.

Dále únik informací odhaluje, že se ve filmu skutečně objeví Blofeld, legendární šéf organizace SPECTRE, a také uvidíme lesbickou záporačku.

Aby filmaři neměli potíží málo, zmizela z rakouského placu speciálně upravená auta, téměř za milion dolarů. Shánění náhrady by teoreticky mohlo pozdržet natáčení.

Zdroje: Oficiální stránky, CNN, MI6-HQ

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest