Život podle Václava Havla: Nový dokumentární profil

Život podle Václava Havla: Nový dokumentární profil | Fandíme filmu
Do českých kin vstoupil nový dokumentární film o našem bývalém prezidentovi.

Nedávno se v České republice slavilo 25 let od sametové revoluce a nejen na televizních obrazovkách se opět začaly objevovat osobnosti s touto událostí nějak spojené. Jednou z nich je i bývalý prezident Václav Havel, o kterém natočila režisérka Andrea Sedláčková (Fair Play) dokument s názvem Život podle Václava Havla.

Ačkoliv již o Václavu Havlovi bylo natočeno poměrně dost dokumentů, Život podle Václava Havla jako první mapuje celý jeho život a snaží se jej ukázat v různých životních etapách. Od běžných dokumentů se odlišuje například tím, že neobsahuje rozhovory s přáteli a příbuznými, ale je kompletně okomentovaný jeho režisérkou, která sama uvedla, že je to čistě její subjektivní náhled na známého disidenta a dramatika. Při sestavování dokumentu čerpala nejen z věřejně známých záběrů, ale také ze soukromých sbírek rodinných příslušníků a archivů Knihovny Václava Havla. Vše vznikalo v poměrně krátkém čase, v koprodukci České televize a francouzsko-německé stanice ARTE.

I přes odlišné názory, které mohou lidé na Václava Havla mít, se nedá říci, že by jeho život nebyl hodný zdokumentování. Otázkou je, zda není natáčení dalších dokumentů jen opakováním známého. Svůj názor na film si můžete udělat sami, protože od 1.12. je v ČR k vidění v kinech.

Život podle Václava Havla: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest