Je nám spolu dobře: Výlet do industriální Číny

Je nám spolu dobře: Výlet do industriální Číny | Fandíme filmu
Uprostřed splodinami zamořené tovární oblasti Číny lze najít výraznou českou stopu. Trailer slibuje fascinující vhled do cizí kultury.

Dokumentarista Saša Dlouhý nám právě dnes do kin přináší svůj nejnovější film, kterému dal vzniknout až v Číně. Nejde o žádný cestopis, nýbrž o náhled do života české rodiny, která se sice rozhodla usadit v této daleké zemi, avšak v historickém stínu své domoviny.

Je tady řeč o tzv. Statku čínsko-československého přátelství. Je to místo, kde byl před 58 lety založen zemědělský podnik za spolupráce Číny a Československa. Od té doby však tato průmyslová oblast zaměstnává téměř 200 000 lidí a slovo venkov tu znamená města o desítkách tisících obyvatelů. Právě tam odjel sinolog Tomáš Jirsák s rodinou a právě tam Dlouhý se štábem natočil dokument o jejich aklimatizaci, životě, práci, obavách a obecně o rozdílech, ale i podobách dvou kultur, na kterých je dodnes zjevné, jak se tu před lety, v rámci utužování komunistického bratrství, ovlivnily.

Trailer načrtává tamní poměry a stručně nás seznamuje s členy rodiny Jirsákových. Uhrančivá hudba zní správně industriálně a značí snad povedenou výpravu mezi čínský lid.

Je nám spolu dobře: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest